رژیم‌های غذایی سخت و ورزش بیش از اندازه باعث قطع عادت ماهانه زنان می‌شود

دوشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

به گفته کارشناسان، تعداد زنانی که تحت تاثیر ترندهای رسانه‌های اجتماعی، با پیروی از رژیم‌های غذایی سخت و ورزش بیش از حد عادت ماهانه خود را از دست می‌دهند، رو به افزایش است.

یک موسسه خیریه در بریتانیا به نام بیت (‌Beat ) که در زمینه اختلال تغذیه فعالیت می‌کند می‌گوید این مشکل حتی در بین افرادی که کمبود وزن ندارند نیز رو به افزایش است. روزنامه بریتانیایی گاردین در مقاله‌ای به این موضوع پرداخته است.

مقام‌ها و متخصصان تغذیه موسسه‌ خیریه بیت (‌Beat )، در مورد افزایش آمنوره هیپوتالاموس هشدار داده‌اند. آمنوره هیپوتالاموس وضعیتی است که بدن به دلیل کمبود انرژی وارد وضعیت« حفظ بقا» می‌شود و این امر باعث قطع قاعدگی در زنان می‌شود. قطع قاعدگی یک اختلال برگشت‌پذیر است که از استرس مربوط به کاهش وزن، ورزش بیش از حد و آسیب‌های روانی (Trauma) ناشی می‌شود.

مارتا ویلیامز، هماهنگ کننده مشاوره بالینی در موسسه خیریه «بیت» (‌Beat ) گفت این بیماری در حال گسترش است و اغلب در افرادی دیده می‌شود که کمبود وزن ندارند و شاخص توده بدنی آنها پایین است.

ویلیامز در ادامه گفت با اینکه آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما اکثر زنانی که دیگر پریود نمی‌شوند دچار کمبود وزن جدی نیستند و برخی از آنها وزن سالمی دارند اما رژیم‌های غذایی سخت و محدودی دارند.

زنان اغلب با متوقف شدن قاعدگی خود با پزشک مشورت می‌کنند، اما به گفته ویلیامز بسیاری از پزشکان عمومی از تشخیص علت اصلی باز می‌مانند و برای بازگشت قاعدگی، قرص‌های ضد بارداری تجویز می‌کنند.

ویلیامز در ادامه گفت توصیه‌های دولتی در دوران قرنطینه برای اینکه افراد روزی یک ساعت ورزش کنند نیز به این معضل افزوده و این تاکید بیش از اندازه به احتمال زیاد برای افرادی که توانایی حفظ تعادل در میزان ورزش کردن خود را نداشته‌اند آسیب‌رسان بوده است.

او افزود رسانه‌های اجتماعی می‌تواند از عواملی باشد که بر این روند تاثیر می‌گذارند، زیرا برخی زنان با انتشار عکس‌های ویرایش‌شده‌ای از بدن خود انتظارات غیرواقعی از ظاهر افراد ایجاد می‌کنند. ویلیامز گفت از طرفی اینفلوئنسرهای تناسب اندام به دنبال کنندگان خود می‌گویند که در یک روز چه چیزهایی می‌خورند و چه مقدار کالری دریافت می‌کنند، که این به مشکلات اختلال تغذیه در افراد می‌افزاید.

اما برخی زنان با استفاده از تجربه‌های خود در زمینه اختلال تغذیه و قطع عادت ماهانه، سعی دارند در این‌باره اطلاع‌رسانی کنند. یکی از این زنان کلوئی هاجکینسون است که با تکیه بر تجربه خود به دخترانی که از اختلال آمنوره و قطع عادت ماهانه رنج می‌برند کمک می‌کند. وقتی کلوئی مصرف قرص‌های ضد بارداری را قطع کرد عادت ماهانه او بازنگشت اما پزشکان به او می‌گفتند که تاخیر در عادت ماهانه طبیعی است. با این حال او می‌دانست که قطع عادت ماهانه‌اش به دلیل کم‌خوری است، اما چون شاخص توده بدنی او پایین نبود پزشکان مشکل او را جدی نمی‌گرفتند.

کلوئی با مراجعه به یک متخصص تغذیه متوجه شد که استروژن بدنش پایین است و توانست با تغذیه درست و ورزش متعادل دوباره قاعده شود.

رنه مک گرگور، متخصص اختلالات تغذیه، گفت در ۱۲ ماه گذشته ۱۰۰۰ ساعت وقت را صرف گفت‌وگو با مراجعه‌کنندگانی کرده که عادت ماهانه آنها قطع شده و ۹۵ درصد آنها آمنوره هیپوتالاموس داشته‌اند. رنه می‌‌گوید «این یک مشکل بزرگ است، بزرگتر از آن چیزی که افراد جامعه درک کنند، به ویژه به این دلیل که همواره -به اشتباه- این باور پذیرفته شده که وقتی زنان بیش از اندازه ورزش می‌کنند عادت ماهانه آنها متوقف می‌شود.»


او گفت که این مشکل اغلب به درستی تشخیص داده نمی‌شود و به زنان گفته می‌شود عادت ماهانه‌ آنها به این دلیل که بدنشان دارد خود را با ترک قرص ضد بارداری تنظیم می‌کند بازنگشته است. او می‌گوید یک متخصص زنان به یکی از مراجعه کنندگانش گفته چون در حال حاضر قصد بارداری ندارد نداشتن عادت ماهانه مشکلی ندارد نه به این دلیل که قطع عادت ماهانه تاثیر بسیار گسترده‌تری بر سلامت روحی/ روانی و جسمی زنان دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها