حمله جمهوری اسلامی به کُردها؛ بومرنگی که کمانه خواهد کرد

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۷/۱۰

حمله‌های انتقا‌م‌جویانه جمهوری اسلامی به مناطق مرزی کُردنشین و کشتار مردم آن، در نهایت خود جمهوری اسلامی را نشانه خواهد گرفت.
قسمتی از تحلیل منتشر شده در این باره را در نشریه اسرائیلی جروزلم پست بخوانید.

رژیم ایران می‌داند حریف قدرت‌های غربی که از اعتراضات اخیر در ایران حمایت کرده‌اند، نمی‌شود. پس تصمیم گرفت در واکنش به این حمایت‌ها، به کُردها حمله کند و اقلیم کردستان را هدف قرار دهد.

البته که تصمیم جمهوری اسلامی برای حمله به کردها عجیب نیست. رژیم ایران با چنین اقداماتی، تلاش می‌کند اذهان را از قتل مهسا امینی ۲۲ ساله و خیزش سراسری مردم ایران در پی آن، منحرف کند.

و البته مهسا امینی هم کرد بود.

جمهوری اسلامی خوب می‌داند قتل یک زن، به‌ ویژه یک زن از گروه‌هایی که در ایران با عنوان اقلیت از آن‌ها یاد می‌شود، به فوران خشم خواهد انجامید و به همین دلیل، از اول کوشید قتل مهسا را کوچک جلوه دهد، برای آن توجیهی دست و پا بزند یا حتی به این ادعا که ماجرا را بررسی خواهد کرد، متوسل شود.

رژیم ایران می‌داند هنگامی که یک زن (کرد) را هدف می‌گیرد و می‌کشد، خط قرمز ملت ایران، به‌ویژه در مناطق کردنشین را رد کرده است.

اعتراضات به قتل مهسا، از شهرهای کردنشین ایران آغاز شد.

اصالت شعار «زن، زندگی، آزادی» نیز آن‌چنان که گفته می‌شود برآمده از کردستان است و حالا در سراسر ایران و جهان گسترش یافته است؛ پس جمهوری اسلامی دست به کار شد تا گروه‌های کرد مناطق مرزی را در بحبوحه گسترده شدن اعتراضات در ایران، هدف قرار دهد.

هدف جمهوری اسلامی از این حملات چیست؟

جمهوری اسلامی، تقصیر اعتراضات کنونی در ایران را به گردن غرب انداخته است اما نمی‌تواند به غرب حمله کند چون در حال پیشبرد گفت‌وگوها برای احیای توافق هسته‌ای (برجام) است و وقتی از غرب، لغو تحریم‌ها را می‌خواهد، نمی‌تواند به آن هجوم ببرد.

پس به‌ جای آن، جمهوری اسلامی به سرکوب در اقلیم کردستان مشغول شده است و در عین حال می‌ترسد سرکوب بیش از حد خشونت‌بار در این منطقه، شورشی گسترده‌تر را رقم بزند.

رژیم ایران می‌داند نزد گروه‌های اقلیت ایران، از کرد، آذری، بلوچ و ... تا فارسی‌زبانان ساکن تهران، منفور است و توان مقابله با تمامی مخالفانش را در آن واحد ندارد. پس با سرکوب به‌ نوبت هر گروه، بقا می‌یابد.

هدف جمهوری اسلامی از بمباران اقلیم خودمختار کردستان عراق هم همین است.

و اگرچه نیویورک تایمز به گروه‌های کرد اقلیم کردستان برچسب «جدایی‌طلب» زده اما آن‌ها در حقیقت گروه‌های اپوزیسیون‌اند که از دیرباز برای حمایت از حقوق کردها در ایران کوشیده‌اند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در حملات به اقلیم کردستان از آتش توپخانه و پهپاد استفاده کرده است که ادعای این کشور در استفاده از پهپاد جالب است. این کشور استفاده روز افزونی از پهپاد در عملیات‌ها دارد و آن‌ها را به روسیه هم صادر کرده است.

زمانی برای اتحاد مجدد کردها

احزاب کرد اقلیم کردستان پیش از مرگ مهسا و اعتراضات سراسری در ایران هم از نزدیک شدن و برقراری اتحاد دوباره با یکدیگر خبر داده بودند. ریشه تمامی این گروه‌ها و احزاب، اقلیت کرد ایران است.

جمهوری اسلامی این گروه‌ها را طی سال‌های گذشته همواره هدف قرار داده است و حتی تهدید کرده که به عراق حمله می‌کند.

رژیم ایران همواره از گروه‌های کرد می‌هراسیده و سال‌های سال است که در صدد حذف آنان بوده است.

جمهوری اسلامی در سال ۱۹۸۹ (۱۳۶۸) ایادی خود را به اروپا فرستاد تا عبدالرحمان قاسملو، دبیر کل حزب دموکرات کردستان ایران را ترور کنند.

ایران منطقه کردستان عراق را متهم می‌کند که جاسوسان اسرائیلی را در خود جای داده است و در ماه مارس ۲۰۲۲ ادعا کرد «موساد» را در شمال عراق هدف قرار داده است.

طی سال‌های اخیر، اقدامات گروه‌های اپوزیسیون کرد از جمله حزب دموکرات کردستان عراق، پژاک و کومله، برای افزایش عملیات در ایران افزایش یافته است.

حملات اخیر سپاه پاسداران به اقلیم کردستان هم بخشی از «جنگ سایه» جمهوری اسلامی و گروه‌های کرد است اما روشن‌تر از روز است که این حملات مشخصا به خیزش سراسری مردم ایران مربوط است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
از خاکستر
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها