هر چند حملات مرگبار حماس به اسرائیل با محکومیت قاطع جامعه بینالمللی مواجه شده است، مقامهای جمهوری اسلامی ضمن استقبال از این تهاجم، آن را زمینهساز نابودی اسرائیل دانستند. وزیر خارجه ایران هم ضمن حمایت از حمله حماس، آن را «خودجوش» توصیف کرد.
حسین امیرعبداللهیان در توییتی با اشاره به گفتوگوی تلفنیاش با وزیر خارجه عراق، حمله حماس به اسرائیل را «خودجوش» کرده است. توصیفی که به معنای سلب مسئولیت از حکومت ایران و رد فرضیه انجام این عملیات با هدایت تهران است.
با این حال ابراهیم رئیسی روزدر تماسهای جداگانه با زیاد النخاله، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی، واسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس درباره «تحولات فلسطین» گفتوگو کرد.
حماس در بیانیهای اعلام کرد که هنیه در گفتوگو با رئيسی، ضمن قدردانی از حمایت جمهوری اسلامی از حمله این گروه به اسرائیل، به رئیسی اطمینان داده که عملیات نظامی از غزه به مناطق دیگر گسترش خواهد یافت.
رئیسی ساعاتی بعد در پیامی هم نوشت: «سلام بر غزه قهرمان و مقاوم، سلام بر حماس و جهاد و همه گروههای مقاومت، سلام بر جوانان شجاع و غیور فلسطین، سلام بر امام خمینی و امام خامنهای که ملتها را به صراط مقاومت رهنمون و حمایت کردند و سلام بر شهدای مقاومت و شهید عزیز قاسم سلیمانی.»
محمد باقری، رییس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، در پیامی در روز یکشنبه ۱۶ مهر «پیروزی غرورآفرین» حماس را تبریک گفت و «فروپاشی» اسرائیل را امری قطعی دانست.
باقری همچنین تلاشها برای عادیسازی روابط میان اسرائیل و کشورهای منطقه را «نمایشی مضحک» خواند و تاکید کرد اینگونه «تلاشهای مذبوحانه» قادر نخواهند بود نابودی اسرائیل را به تاخیر بیاندازند.
محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم عملیات حماس را «نقطه آغاز سقوط» اسرائیل دانست.
رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، نیز گفت: «حمایت از فلسطین از سوی جمهوری اسلامی وجود داشته و خواهد داشت.» مراد صحرایی همچنین اعلام کرد در مدارس زنگ همبستگی با فلسطین به صدا درآمد.
علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبر جمهوری اسلامی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، حملات شبهنظامیان حماس به اسرائیل را «قاطع، کمنظیر و موثر» خواند.
طبق آخرین گزارشها، حمله راکتی و زمینی حماس به اسرائیل تاکنون دستکم صدها کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی به جا گذاشته و بسیاری در داخل و خارج ایران جمهوری اسلامی را به دخالت در این حمله مرگبار متهم کردهاند.
قاضی حامد، سخنگوی حماس به بیبیسی جهانی گفته است این گروه شبهنظامی از جانب جمهوری اسلامی برای حملاتش به اسرائیل حمایت میشود و این مایه افتخار است.
با این حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید گزارش داد «خیلی زود» است که بگوییم آیا ایران «مستقیما» در حمله گسترده حماس به اسرائیل دست داشته است. او افزود با این حال «بدون شک حماس توسط ایران و دیگران تامین مالی، تجهیز و مسلح شده است».
در ادامه حمایت مقامهای جمهوری اسلامی از حمله به اسرائیل، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن ابراز حمایت و شادمانی از تهاجم حماس به اسرائیل اعلام کرده: «مذاکره و عادیسازی رابطه با اسرائیل، راهی باطل و محکوم به شکست است.»
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی به ریاست غلامعلی حدادعادل در بیانیهای ضمن حمایت از حمله حماس به اسرائیل تاکید کرد جمهوری اسلامی «فلسطین و فلسطینیان را تنها نخواهد گذاشت».
در این بیانیه همچنین آمده است: «این شورا بر دست و بازوی مجاهدان فلسطینی بوسه میزند.»
مرکز مدیریت حوزههای علمیه جمهوری اسلامی نیز از حمله حماس با عنوان «پیروزی شیرین و امیدآفرین» یاد کرد و با اشاره به سخنان پیشین علی خامنهای گفت «اسرائیل رفتنی است».
این اظهارت در حالی مطرح میشوند که ساعاتی پس از شروع حمله گسترده و هماهنگ حماس به اسرائیل، نگاهها به سوی تهران چرخید و گمانهزنیها درباره نقش جمهوری اسلامی در برنامهریزی این هجوم آغاز شد.
جمهوری اسلامی که در دهههای گذشته اعلام کرده به دنبال نابودی اسرائیل است، در چند ماه اخیر به لفاظیهای خود علیه تلآویو شدت بخشیده است.
ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس حمله حماس را مصداق سخنان هفته گذشته علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در مورد ضرر و زیان برقراری رابطه با اسرائیل دانست و افزود دولتهای منطقه «در این بازی باختند».
خامنهای روز ۱۱ مهر عادیسازی روابط کشورهای منطقه با اسرائیل را به «شرطبندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.