ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نقش ایران در حملات حماس به اسرائیل را رد کرد و گفت گروههای مقاومت فلسطینی با اتکا به قدرت خود این حمله را انجام دادهاند. روز گذشته نیز نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل دست داشتن ایران را در حملات حماس به اسرائیل تکذیب کرد.
در حملات حماس به اسرائیل در سه روز گذشته دستکم ۸۰۰ اسرائیلی کشته و دو هزار و ۳۸۲ نفر زخمی شدهاند. در حملات اسرائیل به نوار غزه هم تاکنون ۴۹۳ نفر جان خود را از دست داده و دو هزار و ۷۵۰ نفر زخمی شدهاند.
مایکل هرتزوگ، سفیر اسرائیل در آمریکا ضمن ابراز نگرانی از نقش جمهوری اسلامی در سازماندهی حمله حماس به اسرائیل گفت: «ما مظنونیم که ایران دخیل است.»
روزنامه والاستریت ژورنال هم گزارش داد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اعضای حماس و حزبالله از ماه میلادی اوت جلسههای متعددی را برای برنامهریزی حمله به اسرائیل در بیروت ترتیب دادند که در برخی از آنها اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه و حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله نیز شرکت کردهاند.
کنعانی اما گفت اسرائیل و کشورهای غربی با مطرح کردن نام جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان، به دنبال «انحراف افکار عمومی و توجیه اقدامات بعدی خود» هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۷ مهر در نشست خبری هفتگی خود اعلام کرد آمریکا و اتحادیه اروپا میکوشند در منازعه میان حماس و اسرائیل «جای ظالم و مظلوم را عوض کنند».
او گفت حملات نظامی حماس پاسخی به «جنایات روزمره» اسرائیل بوده است و مدعی شد اسرائیل و کشورهای غربی با مطرح کردن نام جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان، «با هدف سیاسی و توجیه شکست اخیر» به دنبال «انحراف افکار عمومی و توجیه اقدامات بعدی خود» هستند.
شبکه سیانان پیش از این به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت واشینگتن هنوز شواهدی مبنی بر نقش مستقیم ایران در برنامهریزی و اجرای حملات مرگبار حماس علیه اسرائیل نیافته است.
سیانان همچنین گزارش داد آمریکا در حال اعزام جتهای جنگنده بیشتر به خاورمیانه با هدف جلوگیری از هر گونه حمله ایران یا گسترش جنگ در خارج از مرزهای اسرائیل است.
کنعانی اما این اقدام را مشارکت واشینگتن در «تضییع حقوق ملت فلسطین و جنایات» اسرائیل دانست.
همزمان، مقتدی صدر، روحانی شیعه بانفوذ عراقی و رهبر جریان صدر با انتشار بیانیهای ضمن اعلام حمایت از حملات حماس، خواستار تجمع میلیونی در میدان تحریر بغداد و آتش زدن پرچم اسرائیل در روز جمعه آینده شد.
جمهوری اسلامی که در دهههای گذشته همواره اعلام کرده است به دنبال نابودی اسرائیل است، در چند ماه اخیر به لفاظیهای خود علیه تلآویو شدت بخشیده است.
ساعاتی پس از شروع حمله گسترده و هماهنگ حماس به اسرائیل در روز شنبه ۱۵ مهر، نگاهها به سوی تهران چرخید و گمانهزنیها درباره نقش جمهوری اسلامی در برنامهریزی این هجوم آغاز شد.
روز ۱۱ مهر، علی خامنهای گفت کشورهایی از منطقه که به دنبال برقراری روابط با تلآویو هستند، ضرر خواهند کرد.
او عادیسازی روابط کشورهای منطقه با اسرائیل را به «شرطبندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.
حملات حماس تنها چند هفته بعد از توافق تهران و واشینگتن برای آزادسازی شش میلیارد دلار از درآمدهای مسدود شده ایران، باعث افزایش انتقادها علیه دولت جو بایدن به دلیل مدارا با جمهوری اسلامی شده است.
از سوی دیگر قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد تهران با گذر از ۵۳ هزار تومان، به بالاترین میزان در پنج ماه اخیر رسید.
بر اساس گزارش سایتهای اطلاعرسانی، قیمت هر سکه طلای تمام هم از ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان فراتر رفت.
روند صعودی قیمت انواع ارز و طلا در ایران از روز شنبه ۱۵ مهر پس از حمله حماس به اسرائیل و حمایت جمهوری اسلامی از این تهاجم آغاز شده است.
دلار آمریکا در سه روز گذشته بیش از سه هزار تومان گران شده است.