وزارت امور خارجه اسرائیل اعلام کرد در جریان حملات مرگبار شبهنظامیان حماس به این کشور، شهروندان ۳۶ کشور کشته یا مفقود شدهاند. از روز شنبه ۱۵ مهر و وقوع این حمله، روز به روز بر شمار شهروندان خارجی کشته یا مفقود شده، افزوده شده است.
اسرائیل روز پنجشنبه ۲۰ مهر خبر داد در جریان تهاجم حماس، تعدادی از شهروندان کشورهای آذربایجان، آرژانتین، آفریقای جنوبی، آلمان، آمریکا، اتریش، ازبکستان، استرالیا، اوکراین، اریتره، اسپانیا، استونی، ایتالیا، ایرلند، برزیل، بلاروس، بریتانیا، پاناما، پرتغال، تایلند، ترکیه، چین، دانمارک، روسیه، رومانی، سریلانکا، سودان، شیلی، فرانسه، قزاقستان، فیلیپین، کانادا، لهستان، مجارستان، مکزیک و هند کشته یا مفقوده شدهاند.
این در حالی است که پیش از این واشینگتن پست در گزارشی در روز ۱۹ مهر اعلام کرده بود شهروندان ۲۳ کشور در حملات حماس کشته یا مفقود شدهاند.
از سوی دیگر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در حملههای تروریستی به اسرائیل، دستکم ۲۲ شهروند آمریکایی کشته شدهاند و تعدادی شهروند ایالات متحده نیز در اسارت حماس هستند.»
بلینکن روز پنجشنبه ۲۰ مهر در ششمین روز جنگ حماس و اسرائیل برای دیدار با مقامهای اسرائیل و فلسطین وارد تلآویو شد.
پیش از این اما وزارت امور خارجه استرالیا هم اعلام کرد یک شهروند ۶۶ ساله این کشور به نام گالیت کربن، در حملات حماس به اسرائیل جان باخته است.
حداقل دو مکزیکی هم از سوی شبهنظامیان حماس اسیر شدهاند. این کشور همچنین اعلام کرد در حال برنامهریزی برای خارج کردن سایر شهروندانش از خاک اسرائیل است.
سانتیاگو کافیرو، وزیر امور خارجه آرژانتین نیز گفت هفت شهروند این کشور در حملات حماس به اسرائیل جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس گزارشها، ۱۵ آرژانتینی نیز در این حملات مفقود شدهاند.
کانادا اعلام کرد از گزارشها مبنی بر کشته شدن یک کانادایی و مفقود شدن دو شهروند دیگر این کشور در اثر حملات حماس اطلاع دارد.
رسانه کانادایی گلوبالنیوز هم نوشت از سرنوشت دو شهروند این کشور در اسرائیل خبری در دست نیست.
همزمان، بیبیسی گزارش داد بیش از ۱۷ شهروند بریتانیایی کشته یا مفقود شدهاند.
وزارت امور خارجه فرانسه نیز تایید کرد هشت فرانسوی در جریان حملات حماس کشته شدهاند.
پاریس همچنین از مفقود شدن ۲۰ فرانسوی دیگر در اسرائیل خبر داد.
بنا بر اعلام رسمی وزارت امور خارجه تایلند، در حملات شبهنظامیان حماس ۲۰ تایلندی جان باختند. بانکوک تایید کرد ۱۴ شهروند تایلندی نیز از سوی حماس اسیر شدهاند.
این در حالی است که ۱۰ نپالی هم در میان کشتهشدگان حماس وجود دارند. به گفته دولت نپال، آنها دانشجویانی بودند که برای کار و یادگیری مهارتهای کشاورزی به اسرائیل سفر کرده بودند.
آلمان نیز گفت تعدادی از شهروندانش از سوی حماس ربوده شدهاند.
بنا بر اعلام وزارت امور خارجه آلمان، تصور میشود این افراد دارای تابعیت دوگانه آلمانی-اسرائیلی باشند.
برلین همچنین اعلام کرد از سرنوشت شانی لوک، زن آلمانی که ویدیوی ربوده شدنش از سوی نیروهای حماس خشم و جنجال عمومی به همراه داشت، اطلاعی ندارد.
این در حالی است که اسرائیل روز ۱۹ مهر کشته شدن یک شهروند آلمانی را تایید کرده است.
وزارت امور خارجه برزیل گفت در پی حملات حماس دو تن از شهروندان این کشور کشته و یک تن دیگر مفقود شدهاند.
کامبوج نیز کشته شدن یک دانشجوی این کشور را در اسرائیل تایید کرد.
المانیتور نوشت دو اوکراینی هم در این حملات کشته شدند.
بر اساس گزارش واشینگتن پست، چهار روس، دو پرویی، یک کلمبیایی و دو فیلیپینی نیز در بین کشتهشدگان دیده میشوند.
این در حالی است که به گزارش روزنامه هاآرتص، در حملات حماس صدها اسرائیلی کشته و هزاران نفر زخمی شدهاند.
گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل روز ۱۹ مهر گفت ۱۰۰ تا ۱۵۰ اسرائیلی هماکنون در اسارت شبهنظامیان حماس در نوار غزه هستند.
همزمان گزارشها از ادامه درگیریها میان حماس و اسرائیل حکایت دارند.