واشینگتن‌پست: حمله به اسرائیل با حمایت عمده ایران و از یک سال پیش طراحی شده

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۸

واشینگتن‌پست در گزارشی به نقل از مقام‌های امنیتی غربی و خاورمیانه‌ای گزارش داد حمله به اسرائیل با «حمایت عمده» جمهوری اسلامی که شامل «آموزش نظامی و کمک لجستیکی و همچنین ده‌ها میلیون دلار برای تسلیحات» می‌شود، از یک سال پیش‌ طراحی شده.

این گزارش که در پی گزارشی مشابه از وال‌استریت ژورنال منتشر شده، با اشاره به اعتراف مقام‌ها در ایران به پرداخت «مبالغ هنگفت برای کمک» به شبه‌نظامیان، به نقل از یک مقام امنیتی غربی آمده: «اگر به کسی نحوه به‌کارگیری سلاح را آموزش دهید، انتظار دارید در نهایت از آن استفاده کند.»

بیش از ۱۰ مقام امنیتی و تحلیلگر نظامی به واشینگتن‌پست گفتند حمله در چنین مقیاسی «بدون کمک قابل‌توجه خارجی» برای شبه‌نظامیان فلسطینی «بسیار چالش برانگیز می‌بود».

به گفته مارک پلی‌مروپلاس، افسر ارشد سابق عملیات سی‌آی‌ای که در نقش‌های ضد تروریسم در خاورمیانه خدمت کرده، «میزان آموزش، تدارکات، ارتباطات، پرسنل و تسلیحات مورد نیاز ردپای عظیمی را ایجاد کرده» که هم آشکار کننده مداخله جمهوری اسلامی است و هم نقصان امنیتی اسرائیل را نشان می‌دهد.

ایران، شریک جرم حماس

در حالی که در پی حملات جدید حماس به اسرائیل انگشت اشاره به سمت جمهوری اسلامی گرفته شده، دولت آمریکا گفته است شواهدی در این زمینه در دست ندارد.

با این حال جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه به شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت با وجود اینکه ایالات متحده هیچ اطلاعات یا مدرکی دال بر مشارکت مستقیم ایران در حملات حماس به اسرائیل در دست ندارد، ایران شریک جرم است.

او افزود ایران مدت‌هاست که از حماس و دیگر شبکه‌های تروریستی در سراسر منطقه حمایت می‌کند.

دیوید مک‌کورمیک، معاون پیشین وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور بین‌الملل، در نامه‌ای به باب کیسی، سناتور دموکرات پنسیلوانیا، از او خواست در تلاش برای فشار بر دولت بایدن به منظور مسدود کردن دسترسی جمهوری اسلامی به شش میلیارد دلار آزادشده، به او بپیوندد.

این نامه در واکنش به «حمله شرم‌آور تروریست‌های حماس» و با اشاره به گزارش وال‌استریت ژورنال درباره نقش جمهوری اسلامی در حمله حماس نوشته شده.

جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا هم در توییتی نوشت: «آمریکایی‌ها باید درک کنند که حماس تهدید بزرگی برای اسرائیل نیست. حمله روز شنبه در واقع حمله ایران به اسرائیل بود و از حماس به عنوان جانشین استفاده کرد. دولت بایدن باید شهامت داشته باشد و تهران را به درستی مقصر بداند.»

با این حال، یک مقام ارشد دفاعی آمریکا در واکنش به گزارش وال‌استریت ژورنال در ارتباط با نقش جمهوری اسلامی در حمله به اسرائیل گفت ایالات متحده در حال حاضر هیچ اطلاعاتی برای تایید ادعاهای خاص در مورد نقش ایران در حملات حماس به اسرائیل ندارد.

کربی هم کمی بعدتر دوباره گفت شواهد ملموس محکمی مبنی بر دست داشتن مستقیم ایران در حملات حماس به اسرائیل ندیده‌ایم و نمی‌توان گزارش وال استریت ژورنال در مورد دخالت ویژه تهران در حمله حماس را تایید کرد.

جو بایدن‌، رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد دست‌کم ۱۱ شهروند آمریکایی در میان کشته‌شدگان حمله حماس به اسرائیل بوده‌اند. او همچنین اضافه کرد این احتمال وجود دارد که شهروندان آمریکایی در میان افرادی باشند که توسط حماس به گروگان گرفته شده‌اند، با این حال در پی تایید این موضوع هستیم.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم اضافه کرد این امکان وجود دارد که آمریکایی‌های بیشتری در اسرائیل کشته شده باشند.

اما ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه ۱۸ مهر اعلام کرد کنترل کامل حصار مرزی این کشور با نوار غزه را به دست گرفته است. هم‌زمان گزارش‌ها از ادامه حملات اسرائیل به غزه حکایت دارند.

ریچارد هکت، یکی از نظامیان بلندپایه ارتش اسرائیل بار دیگر از مردم غزه خواست این منطقه را ترک کنند.

هکت به مردم غزه توصیه کرد با توجه به باز بودن گذرگاه رفح، از طریق این گذرگاه به مصر بروند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها