لفاظی مقامات جمهوری اسلامی علیه اسرائیل؛ وزیر اطلاعات: انتقام سخت در راه است

شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۹

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی گفت تهاجم حماس به اسرائیل، «تغییر راهبردی جدی در معادلات منطقه‌ای و جهانی» را در پی خواهد داشت. او تاکید کرد پس از عملیات حماس، اسرائیل دیگر روی امنیت را نمی‌بیند و انتقامی سخت در انتظار اسرائیل و حامیانش خواهد بود.

خطیب روز شنبه ۲۹ مهر تلاش کشورهای منطقه را برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل اقدامی برای تثبیت امنیت و جلب رضایت آمریکا خواند و هشدار داد این روند «دیگر نتیجه و ثمره‌ای برای آن‌ها نخواهد داشت».

مقام‌های جمهوری اسلامی مکررا مخالفت خود را با برقراری روابط میان اسرائیل و کشورهای منطقه اعلام کرده‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۱ مهر عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با اسرائیل را به «شرط‌بندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.

جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا روز جمعه ۲۸ مهر یکی از دلایل حمله مرگ‌بار حماس به اسرائیل را مختل کردن مذاکرات میان عربستان سعودی و اسرائیل برای برقراری روابط دیپلماتیک دانست.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود حقوق بشر را ابزاری در اختیار «ابرقدرت‌ها» برای پیش‌برد اهداف آن‌ها دانست و گفت شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در خدمت منافع استعماری آمریکا و کشورهای غربی است.

اظهارات خطیب در حالی مطرح‌ شد که ادامه درگیری‌ها میان حماس، اسرائیل و حزب‌الله باعث نگرانی شدید جامعه بین‌المللی از گسترش دامنه جنگ شده است.

روز شنبه ۲۹ مهر در جریان نشستی در قاهره که از آن با عنوان اجلاس صلح یاد شده است، عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهوری مصر، یک نقشه‌ راه برای پایان دادن به بحران انسانی در نوار غزه و ایجاد صلح بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها پیشنهاد کرد.

در ادامه لفاظی‌های مقام‌‎های جمهوری اسلامی، حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هشدار داد تهران ممکن است به جنگ حماس و اسرائیل بپیوندد.

نوروزی گفت در صورت ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه، جهان اسلام در برابر این اقدام سکوت نخواهد کرد.

او تاکید کرد برای مقابله با اسرائیل، «نیروهای مقاومت در غرب آسیا یعنی یمن، عراق، سوریه و لبنان سازماندهی شده‌اند».

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل شنبه ۲۹ مهر گفت که ادامه حملات حزب‌الله به شمال این کشور بدین معناست که این گروه شبه‌نظامی تصمیم گرفته به جنگ حماس و اسرائیل بپیوندد.

گالانت گفت حزب‌الله بابت این تصمیمش «هزینه سنگینی» پرداخت خواهد کرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی در حمایت از نیروهای «مقاومت» گفت: «اگر شرایط بحرانی و از ما درخواست شود، بعید نیست برای پشتیبانی از مقاومت در جنگ با اسرائیل برویم.»

این نماینده مجلس ایران تهدید کرد در صورت دخالت مستقیم آمریکا در مناقشه حماس و اسرائیل، جمهوری اسلامی تنگه هرمز را خواهد بست.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، حمایت «بی‌قید و شرط» برخی کشورها از اسرائیل را «یک رسوایی اخلاقی بزرگ و شرم‌آور» دانست و خواهان پیگرد و محاکمه مقام‌های اسرائیلی به دلیل ارتکاب «جنایات جنگی» از جمله حمله به بیمارستان باپتیست الاهلی غزه شد.

اسرائیل بارها دست داشتن در انفجار مرگ‌بار این بیمارستان را تکذیب کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس بر اساس بررسی و تحلیل تصاویر موجود و عکس‌های ماهواره‌ای، گزارش داد که به احتمال زیاد یک موشک که از غزه شلیک شده و به بیراهه رفته، باعث انفجار مرگ‌بار بیمارستان باپتیست الاهلی غزه شده است.

یکی از کارکنان ارشد بی‌بی‌سی‌نیوز هم اعتراف کرد این رسانه هنگام پوشش پیامدهای اصابت موشک به بیمارستان باپتیست الاهلی غزه «مرتکب اشتباه» شده است.

جاناتان مونرو، معاون مدیر اجرایی بی‌بی‌سی‌نیوز، در گزارش جامعه رسانه‌ای از جنگ حماس و اسرائیل در روز پنج‌شنبه گفت در زمان پوشش زنده، «زبان» این رسانه «کاملا درست نبود».

مدیر روزنامه‌نگاری این رسانه گفت که جان دانیسون، خبرنگار بی‌بی‌سی در محل، «در گمانه‌زنی درباره علت انفجار بیمارستان اشتباه کرد».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها
کاملا هریس و ایران

شنیداری

پادکست‌ها