فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) اعلام کرد بیش از ۷۰ درصد کشتهشدگان مناقشه حماس و اسرائیل در نوار غزه، زنان و کودکان هستند.
لازارینی روز هشتم آبان در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل گفت در سه هفته ابتدایی درگیریها، سه هزار و ۲۰۰ کودک در غزه جان خود را از دست دادند.
او اسرائیل را متهم کرد که دست به «مجازات جمعی» مردم غزه میزند و در ادامه گفت: «این حجم از کشتهشدگان غیرنظامی را نمیتوان خسارت جانبی حملات اسرائیل به غزه در نظر گرفت.»
به گفته لازارینی، ۶۴ تن از کارکنان اونروا نیز در جریان درگیریها در غزه کشته شدهاند.
به گزارش الجزیره، حملات اسرائیل به نوار غزه تاکنون منجر به کشته شدن بیش از هشت هزار و ۵۰۰ فلسطینی شده است. همچنین در این درگیریها، دستکم ۲۱ هزار و ۵۰۰ فلسطینی زخمی شدهاند.
لازارینی کمکهای انساندوستانه ارسال شده به غزه را در مقایسه با نیازهای بیش از دو میلیون فلسطینی گرفتار در این منطقه بسیار ناچیز دانست.
او گفت ارسال این کمکها به میزان مورد نیاز به نوار غزه بدون وجود «اراده سیاسی» ممکن نیست.
فرانس۲۴ روز سهشنبه نهم آبان به نقل از یک مقام سازمان بهداشت جهانی نوشت با توجه به ازدحام بیش از حد، آوارگی جمعی و آسیبهای وارده به زیرساختهای آب و فاضلاب در غزه، وقوع یک فاجعه بهداشتی در این منطقه بسیار نزدیک است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز هشدار داد با توجه به کمبود شدید منابع آب در غزه، احتمال وقوع مرگ و میر در کودکان به دلیل کمآبی بدن وجود دارد.
لازارینی در ادامه صحبتهای خود در نشست شورای امنیت با اشاره به آوارگی اجباری فلسطینیان در پی دستور اسرائیل به ساکنان شمال غزه برای ترک این منطقه گفت بیش از ۶۷۰ هزار نفر در مدارس و ساختمانهای متعلق به اونروا پناه گرفتهاند و این به مراتب بیشتر از ظرفیت واقعی این مکانها است.
او با بیان اینکه «هیچ مکانی در غزه امن نیست» افزود: «بسیاری از فلسطینیان در حالی که در جستوجوی پناهگاه بودند، هدف قرار گرفتند و کشته شدند.»
او حجم تخریبها را در غزه بیسابقه و «تراژدی انسانی» در این منطقه را غیرقابل تحمل خواند.
مناقشه مرگبار حماس و اسرائیل از روز ۱۵ مهر و پس از تهاجم شبهنظامیان حماس به اسرائیل آغاز شد.
با ادامه درگیریها در نوار غزه و حملات گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه به مواضع اسرائیل و آمریکا، نگرانیها درباره شدت گرفتن تنشها و گسترش دامنه جنگ افزایش یافته است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه با شبکه خبری سیانان ضمن تکذیب نقش تهران در افزایش تنشها در خاورمیانه تاکید کرد ایران هیچ گروه و جنگ نیابتیای در منطقه ندارد.