شکایت از متا بابت تعرفه خدمات اشتراکِ بدون تبلیغات فیس‌بوک و اینستاگرام

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

تصمیم پلتفرم متا برای دریافت هزینه بابت خدمات اشتراک بدون تبلیغات خود که از ماه نوامبر برای کاربران فیس‌بوک و اینستاگرام در اروپا اجرایی شده، جنجال زیادی به پا کرده است. خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی خبر داد سازمان ان‌اووای‌بی (NOYB) از متا بابت این طرح شکایت کرده است.

به گزارش رویترز، خدمات بدون تبلیغات متا برای کابران وب، ماهانه ۹/۹۹ یورو و برای کاربران اندروید و آی‌اواس ۱۲/۹۹ یورو هزینه در بر خواهد داشت.

سازمان ان‌اووای‌بی، مرکز اروپایی حقوق دیجیتال که دفتر آن در وین، پایتخت اتریش است، اعلام کرد این تصمیم متا، قوانین اتحادیه اروپا را درباره تعریف «رضایت» نقض می‌کند.

وکیل این شرکت در امور حفاظت از داده‌ها در بیانیه‌ای گفت بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، رضایت کاربران به معنای اراده آزاد و واقعی آنان است؛ حال آن‌که اگر کسی بخواهد از حق اساسی خود برای حفاظت از داده‌ها استفاده کند باید ۲۵۰ یورو در سال به عنوان «هزینه حفظ حریم خصوصی» به متا بپردازد.

متا تصمیم خود را معتبر و مطابق با حکم دادگاه عالی اروپا می‌داند که در ژوییه سال جاری صادر شده است.

به گفته متا، «رضایت» کاربران در این طرح لحاظ شده و آن‌ها می‌توانند سرویس رایگان و دارای تبلیغات را انتخاب کنند.

سازمان ان‌اووای‌بی با انتقاد از تصمیم متا و نیز تعرفه اعلام شده، علیه این شرکت در «اداره حفاظت از داده‌های اتریش» اقامه دعوی کرد.

این سازمان خواستار رسیدگی سریع به این شکایت، جلوگیری از اجرای طرح متا و اعمال جریمه علیه این شرکت شد.

سازمان ان‌اووای‌بی هشدار داد اگر برخوردی با متا صورت نگیرد، سایر رقیبان نیز به زودی از این روش استفاده خواهند کرد.

بر اساس آمارهای موجود، تنها سه درصد مردم رضایت دارند فعالیت‌هایشان «ردیابی» شود اما ۹۹ درصد مردم هنگامی که مجبور به پرداخت هزینه حفظ حریم خصوصی باشند، از این حق خود دست می‌کشند.

پیش از این و در ارتباط با فعالیت‌های شرکت متا، روزنامه نیویورک تایمز روز ششم آذر گزارش داد این شرکت در پلتفرم اینستاگرام به کاربران زیر ۱۳ سال آگاهانه اجازه فعالیت داده و اطلاعات آن‌ها را جمع‌آوری و تحلیل کرده است.

در این گزارش آمده است دادستان‌های کل ۳۳ ایالت مختلف آمریکا شکایت حقوقی مشترکی را علیه این غول رسانه‌های اجتماعی به دادگاه برده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

برنامه با کامبیز حسینی
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
خبر
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها