کاپ ۲۸؛ آمریکا از طرح خود برای کاهش انتشار گاز بسیار آلاینده متان رونمایی کرد

شنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۱

دولت جو بایدن در «کاپ ۲۸» از طرح خود برای کاهش ماده «بسیار آلاینده» متان خبر داد که از سوختن نفت و گاز ناشی می‌شود. هم‌زمان کامالا هریس، معاون بایدن، اعلام کرد ایالات متحده متعهد شده است سه میلیارد دلار به صندوق مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی موسوم به «صندوق اقلیم سبز» کمک کند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد طرح ایالات متحده پس از دو سال بررسی، روز شنبه ۱۱ آذر در کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات اقلیمی در دوبی، به وسیله مقام‌های آمریکایی رونمایی شد.

این طرح بخشی از یک برنامه جهانی برای مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای است که به تغییرات اقلیمی منجر می‌شوند.

رویترز نوشت انتظار می‌رود آمریکا و سایر کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس، جزییاتی را درباره تعهد خود به کاهش انتشار گاز متان ارائه کنند.

گاز متان پتانسیل گرمایش بیشتری نسبت به دی اکسید کربن دارد و سریع‌تر در جو تجزیه می‌شود.

مهار انتشار متان می‌تواند تاثیر فوری‌تری بر محدود کردن تغییرات آب و هوایی داشته باشد.

علاوه بر طرح واشینگتن برای کاهش انتشار گاز متان، معاون رییس‌جمهوری آمریکا هنگام ورود به دوبی به منظور شرکت در بیست و هشتمین کنفرانس سازمان ملل متحد برای تغییرات اقلیمی، تعهد آمریکا را در گزیده‌ای از متن سخنرانی‌اش در این کنفرانس که پیش از سخنرانی منتشر شد، اعلام کرد.

در متن گزیده سخنرانی کامالا هریس آمده است: «امروز مفتخرم اعلام کنم ما یک تعهد سه میلیارد دلاری جدید به صندوق اقلیم سبز خواهیم داد که به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند تا به سرمایه مورد نیازشان برای سرمایه‌گذاری در تاب‌آوری، انرژی پاک و راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت دسترسی پیدا کنند.»

صندوق اقلیم سبز با بیش از ۲۰ میلیارد دلار ذخیره مالی، بزرگ‌ترین صندوق بین‌المللی است که به حمایت از اقدامات اقلیمی در کشورهای در حال توسعه اختصاص یافته است.

رویترز پیش از این گزارش داده بود آمریکا دو میلیارد دلار به این صندوق کمک می‌کند و میزان جدید به میزان قبلی کمک آمریکا اضافه شده است.

منابع آگاه به این خبرگزاری گفتند این تعهد منوط به در دسترس بودن بودجه است.

کنگره ایالات متحده که اکنون از نظر سیاسی دچار گسست شده، باید مجوز این بودجه را بدهد.

با وجود تعهدات مالی داده شده، به گفته سازمان ملل متحد، صندوق اقلیم سبز اکنون حدود ۲۵۰ میلیارد دلار کمبود بودجه دارد تا کشورهای در حال توسعه بتوانند تا سال ۲۰۳۰ خود را با گرمایش جهانی سازگار کنند.

این صندوق علاوه بر حمایت از سازگاری با تغییرات اقلیمی، پروژه‌هایی را نیز برای کمک به کشورها در زمینه تغییر به سمت انرژی پاک، تامین مالی می‌کند.

یک مقام امور اقلیمی ایالات متحده گفت معاون رییس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس امسال خواهد گفت که جهان باید اطمینان حاصل کند همه بر سر میز مذاکره هستند، همه در حال حاضر شدن هستند و همه باید گام بردارند.

روسای جمهوری آمریکا و چین، دو اقتصاد بزرگ جهان و دو آلاینده بزرگ جو زمین با گازهای گلخانه‌ای از غایبان نشست رهبران در کاپ ۲۸ هستند.

در ادامه سخنرانی‌ها در این کنفرانس، جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، روز جمعه گفت که کاپ ۲۸ باید یک نقطه عطف باشد و تصمیم‌های عملگرایانه به دور از افراطی‌گرایی سیاسی بگیرد.

او گفت از رهبران جهان خواسته شده جهت روشنی تعیین کنند و اقدامات مشخص، معقول اما ملموس، مانند سه برابر کردن ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر جهان تا سال ۲۰۳۰ و دو برابر کردن نرخ بهبود بهره‌وری انرژی را انجام دهند.

پیام پاپ فرانسیس به کاپ ۲۸ نیز از سوی یکی از کاردینال‌های واتیکان قرائت شد.

این پیام درخواستی از جامعه جهانی برای همبستگی به منظور مبارزه با بحران‌های تغییرات اقلیمی بود.

روز جمعه رافائل گروسی، رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته بود جهان خواهان انرژی هسته‌ای بیشتر به عنوان ابزاری برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و تامین تقاضای رو به رشد انرژی الکتریسیتی است.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز گفت که تا سال ۲۰۳۰ استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر باید سه برابر و بهینه‌سازی مصرف انرژی دو برابر شود.

با حضور نزدیک به ۸۵ هزار شرکت‌کننده، کاپ ۲۸ بزرگ‌ترین نشست اقلیمی سازمان ملل متحد تا به حال است. برای اولین بار طی سه دهه بر‌پایی این نشست سالانه اقلیمی، فهرست کامل شرکت‌کنندگان منتشر شده است.

در دو هفته برگزاری این نشست در دوبی، تعداد ثبت‌نام شوندگان حتی بالاتر از این رقم خواهد رفت.

تخمین زده می‌شود سال گذشته در شرم الشیخ، کاپ ۲۷ میزبان ۵۰ هزار نفر و سال قبل از آن گلاسکو در کاپ ۲۶، میزبان ۲۵ هزار نفر بودند.

اولین کنفرانس سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی در برلین، نزدیک به چهار هزار شرکت‌کننده‌ داشت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول

شنیداری

پادکست‌ها