تمرکز اجلاس کاپ ۲۸ بر اختصاص بودجه و سرمایه‌گذاری در حوزه تغییرات اقلیمی

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۳

مذاکرات در زمینه تخصیص بودجه و سرمایه‌گذاری در زمینه تغییرات اقلیمی به بخشی محوری از کنفرانس سازمان ملل متحد در دوبی موسوم به کاپ ۲۸ بدل شده است.

به گزارش رویترز، قرار است سیاست‌های تجارتی، استفاده از کربن و همین‌طور راه‌های حمایت مالی از پروژه‌های حفاظت از محیط زیست در ادامه این اجلاس در روز دوشنبه ۱۳ آذر مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، کشورهای در حال توسعه سالانه به صدها میلیارد دلار برای تطبیق با گرمایش جهانی نیاز دارند. این در حالی است که این کشورها برای گذر از این مرحله و دستیابی به انرژی پاک باید چندین برابر این مبلغ هزینه کنند.

کشورهای آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی خواستار اختصاص میلیاردها دلار بودجه برای مقابله با فاجعه‌های پرهزینه‌ای شدند که نظیر آن‌ها در سالیان اخیر در این کشورها به وقوع پیوسته است.

میا موتلی، نخست‌وزیر باربادوس هشدار داد در صورتی که فورا تصمیمی در زمینه اختصاص بودجه‌ مورد نیاز برای مقابله با تغییرات اقلیمی گرفته نشود، «انتظارات هیجان‌انگیز» مطرح شده هیچ‌گاه به مرحله اجرایی شدن نخواهند رسید.

او از جامعه بین‌المللی خواست از اختصاص کمک‌های داوطلبانه به سازمان‌های خیریه فراتر روند و اخذ مالیات را به عنوان راهی برای افزایش بودجه تغییرات اقلیمی در نظر بگیرند.

به گفته ماتلی، وضع ۱. ۰ درصد مالیات بر خدمات مالی در سطح جهان می‌تواند بودجه‌ای بالغ بر ۴۲۰میلیارد دلار فراهم آورد.

او افزود اگر در سال ۲۰۲۲ مالیاتی پنج درصدی بر سود حاصل از فروش نفت و گاز در جهان وضع می‌شد، ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در حوزه تغییرات اقلیمی به دست می‌آمد.

پیش از این، دولت آمریکا در کاپ ۲۸ از طرح خود برای کاهش ماده «بسیار آلاینده» متان خبر داد که از سوختن نفت و گاز ناشی می‌شود. هم‌زمان کامالا هریس، معاون رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد ایالات متحده متعهد شده است سه میلیارد دلار به صندوق مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی موسوم به «صندوق اقلیم سبز» کمک کند.

همچنین در حاشیه این اجلاس، بسیاری از هیات‌های شرکت‌کننده از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار قطع یارانه‌های اختصاص یافته به سوخت‌های فسیلی شدند. این یارانه‌ها اکنون به رقم بی‌سابقه سه تریلیون دلار در سال رسیده‌اند.

سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده در این اجلاس گفت سرمایه‌گذاری در حوزه هیدروکربن‌ها برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در دوره گذار به سوی انرژی‌های پاک امری ضروری است.

به گزارش رویترز، امارات توافقنامه‌ای را با شرکت «ترا پاور ال‌ال‌سی» برای مطالعه بر روی توسعه بالقوه راکتورهای پیشرفته در این کشور به امضا رساند. این شرکت در زمینه راکتورهای هسته‌ای پیشرفته فعالیت می‌کند و بنیان‌گذار آن بیل گیتس است.

در حالی که مذاکرات کشورهای مختلف شرکت‌کننده در این کنفرانس در دوبی ادامه دارد، مقام‌های اماراتی در اقدامی کم‌سابقه به برخی فعالان اجازه دادند تا تحت شرایط سختگیرانه‌ای تجمع اعتراضی برگزار کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها