چین یک مرد و معشوقه‌اش را به دلیل قتل ۲ کودک خردسال اعدام کرد

جمعه ۱۴۰۲/۱۱/۱۳

چین یک مرد و معشوقه‌اش را به دلیل پرتاب دو کودک خردسال از پنجره آپارتمانی بلندمرتبه اعدام کرد. این پرونده منجر به شکل‌گیری خشم و اعتراضات سراسری در این کشور شده بود.

مردی به نام ژانگ بو در نوامبر سال ۲۰۲۰ دختر دو ساله و پسر یک ساله خود را از آپارتمانش در طبقه پانزدهم به پایین پرتاب کرد و کشت. دوست‌دختر او که این کودکان را مانع ازدواجش با ژانگ بو می‌خواند او را در انجام این جنایت همراهی کرده است.

آن‌ها با صحنه‌سازی، مرگ این دو کودک را سقوط تصادفی از برج مسکونی خود در چونگ‌چینگ جلوه داده بودند اما در دادگاه مقصر شناخته شدند.

بر اساس گزارش سی‌ان‌ان به نقل از دادگاه عالی چین، هنگامی که ژانگ با یه وارد رابطه شد متاهل بوده و مدتی بعد از همسرش طلاق گرفته است تا با معشوقه‌اش ازدواج کند اما یه، فرزندان او را مانعی برای ازدواج و باری بر زندگی مشترک آینده‌شان می‌دانسته.

به گفته دادگاه، به همین دلیل این زن بارها از ژانگ خواسته بود تا فرزندان خردسال خود را بکشد و تهدیدش کرده بود که اگر این کار را نکند، از او جدا می‌شود.

این دو نفر نقشه قتل فرزندان ژانگ را ریختند و این دو کودک خردسال را هنگامی که در کنار پنجره اتاق خواب بازی می‌کردند، با پرتاب از ارتفاع کشتند.

خبرگزاری دولتی شینهوا به نقل از دادگاه عالی خلق چین انگیزه این زوج را از جنایت، بسیار نفرت‌انگیز و ظالمانه خواند.

ژانگ و یه در دسامبر سال ۲۰۲۱ به اعدام محکوم شدند و پس از تایید رای در دادگاه تجدید نظر، حکم آنان روز چهارشنبه ۳۱ ژانویه برابر با ۱۱ بهمن، در جنوب‌ غربی چین اجرا شد.

این اعدام بحث‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی چین ایجاد کرد و بسیاری از چینی‌ها از مجازات اعدام حمایت کردند.

نتایج یک پژوهش منتشر شده در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد ۶۸ درصد از شهروندان چینی موافق مجازات اعدام هستند اما جان ژوانگ لیو، استاد حقوق دانشگاه هنگ‌کنگ که این پژوهش را انجام داده به سی‌ان‌ان گفت نظراتی که مردم در رسانه‌های اجتماعی می‌نویسند ممکن است به درستی افکار عمومی چین را درباره اعدام منعکس و نمایندگی نکند.

مطالعه او نشان می‌دهد چینی‌هایی که نظرات سیاسی خود را به صورت آنلاین بیان می‌کنند، تمایل بیشتری به مجازات اعدام نشان می‌دهند.

این تحقیق بر اساس آخرین داده‌های نظرسنجی از شهروندان چینی در سال ۲۰۱۳ تدوین شده است و به گفته این استاد حقوق، مشخص نیست در طول حدود این یک دهه، آیا دیدگاه‌های عمومی نسبت به مجازات اعدام تغییر کرده است یا خیر.

گروه حقوق بشر سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید چین اطلاعات شفافی در مورد تعداد کل اعدام‌هایش ارائه نمی‌دهد اما گمان می‌رود این کشور با اجرای هزاران حکم اعدام در سال، یکی از اصلی‌ترین نام‌ها در فهرست کشورهای اجرا کننده این مجازات در جهان است.

اعدام این زوج باعث شد توجه‌ها بار دیگر به استفاده از تزریق کشنده به‌عنوان روش اصلی برای اجرای مجازات اعدام در چین جلب شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها