کشاورزان معترض لهستانی صدها جاده و گذرگاه‌های مرزی با اوکراین را مسدود کردند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۳

کشاورزان لهستانی پس از محاصره طولانی مرز مشترک با اوکراین، همسایه شرقی، از سه‌شنبه با مسدود کردن صدها جاده در کشور و گذرگاه‌های مرزی با اوکراین، حرکت اعتراضی جدیدی را آغاز کردند. برزگران به‌ واردات گسترده محصولات کشاورزی از اوکراین و سیاست‌های کشاورزی اتحادیه اروپا معترض‌اند.

یک روز پس از درخواست رییس‌جمهوری اوکراین برای دیدار با رهبران لهستان برای حل و فصل مشکلات پیش آمده در مرزهای دو کشور به دلیل اعتراضات کشاورزان، دونالد تاسک، نخست‌وزیر لهستان گفت روز ۲۸ مارس نشستی بین دولت‌های لهستان و اوکراین در ورشو برگزار خواهد شد.

تاسک روز پنج‌شنبه سوم اسفند در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد گفت‌وگوهای سیاسی بین وزیران دو کشور به طور بی‌وقفه انجام می‌شود و خود او با همتای اوکراینی‌اش در تماس دائمی است.

او ادامه داد که لهستان گذرگاه‌ها با اوکراین را در فهرست زیرساخت‌های حیاتی قرار می‌دهد تا از اختلالاتی که می‌تواند بر ارسال کمک‌های نظامی و بشردوستانه تاثیر بگذارد، جلوگیری کند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، روز چهارشنبه خواستار گفت‌وگوهای سریع بین دو دولت برای حل‌و فصل محاصره مرز مشترک اوکراین و لهستان به وسیله کشاورزان خشمگین لهستانی شد.

او در ویدیویی اعلام کرد از مقام‌های دولتش خواسته تا روز ۲۴ فوریه به مرز بین دو کشور بروند و از تاسک نیز خواسته همین دستور را برای دولت خود صادر کند.

اقدام کشاورزان لهستانی در ریختن گندم محصول اوکراین در جاده‌ها و ریل‌های راه‌آهن، واکنش‌های شدیدی را در کی‌یف و همچنین در ورشو برانگیخته است.

لهستان از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه دو سال پیش یکی از بزرگ‌ترین حامیان اوکراین بوده اما روابط دو کشور در ماه‌های اخیر به دلیل اختلافات تجاری متشنج شده است.

اعتراضات کشاورزان در دیگر کشورهای اروپایی نیز ادامه دارد.

چندین هزار کشاورز اهل جمهوری چک روز پنج‌شنبه با تراکتور یا سایر ماشین‌آلات کشاورزی، خود را به گذرگاه‌های مرزی با کشورهای همسایه رساندند.

اتاق کشاورزی چک در بیانیه‌ای اعلام کرد حدود سه هزار ماشین کشاورزی وارد جاده‌ها شده‌اند و افزود که برزگران به مشکلات ناشی از سیاست مشترک کشاورزی اتحادیه اروپا معترض‌اند.

اعتراضات کشاورزان اروپایی به بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان، بلژیک، ایتالیا و اسپانیا گسترش یافت.

در فرانسه روز پنج‌شنبه حدود ۱۰۰ کشاورز سوار بر حدود ۵۰ تراکتور در شمال این کشور تظاهرات کردند.

گابریل اتل، نخست‌وزیر فرانسه، روز چهارشنبه بار دیگر بر اجرای ده‌ها وعده و طرحی که قبلا ارائه شده‌اند تاکید کرد.

کشاورزان فرانسوی می‌گویند وعده‌های دولت کافی نیستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها