تصویب قانون احیای ۲۰ درصد از زمین‌ها و دریاهای اتحادیه اروپا با وجود اعتراض کشاورزان

چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۹

اتحادیه اروپا قانونی را تصویب کرد که از کشورهای عضو می‌خواهد برای احیای حداقل ۲۰ درصد از زمین‌ها و دریاهای این اتحادیه تا سال ۲۰۳۰ تدابیر لازم را اتخاذ کنند. هم‌زمان تجمعات گسترده کشاورزان اروپایی در اعتراض به سیاست‌های این اتحادیه در حوزه محیط زیست و کشاورزی ادامه دارد.

هدف قانون مصوب اتحادیه اروپا اجرایی کردن چشم‌اندازهای این اتحادیه در چارچوب طرح «توافق سبز» عنوان شده است.

«توافق سبز» در سال ۲۰۲۰ برای کمک به محیط زیست، مقابله با تغییرات اقلیمی و به حداقل رساندن انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصویب شد.

کشاورزان معترض قوانین محیط زیستی اتحادیه اروپا را بسیار محدود کننده می‌دانند و می‌گویند این قوانین معیشت آن‌ها را به خطر انداخته‌اند.

آن‌ها همچنین به واردات مواد غذایی ارزان‌قیمت از خارج از اتحادیه اروپا، به‌ویژه اوکراین و در نتیجه کاهش درآمد خود معترض هستند.

در آغاز جلسه بررسی قانون محیط زیستی جدید در پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه، حزب محافظه‌کار «مردم اروپا» (ای‌پی‌پی) اعلام کرد در حمایت از خواسته‌های کشاورزان برای کاهش بوروکراسی اداری در حوزه محیط زیست و کشاورزی، با این قانون مخالف است.

مانفرد وبر، رهبر ای‌پی‌پی در گفت‌وگو با خبرنگاران تاکید کرد حزب متبوعش خود را به محافظت از تنوع زیستی و مقابله با تغییرات اقلیمی متعهد می‌داند اما قانون جدید اتحادیه اروپا به این مسایل نمی‌پردازد.

پارلمان اروپا نهایتا این قانون را با ۳۲۹ رای موافق در برابر ۲۷۵ رای مخالف به تصویب رساند.

سزار لوئنا، نماینده پارلمان اروپا و حامی اصلی این طرح گفت: «امروز روز بزرگی برای اروپا است زیرا ما دیگر به محافظت و نگه‌داری از طبیعت اکتفا نمی‌کنیم و در مسیر احیای آن گام بر می‌داریم.»

او افزود: «قانون جدید به ما کمک خواهد کرد تا بسیاری از تعهدات محیط زیستی بین‌المللی خود را به انجام برسانیم. این قانون اکوسیستم‌های تخریب شده را احیا می‌کند و در عین حال با انعطاف‌پذیری و دادن اختیار به کشورهای عضو، به دغدغه‌های بخش کشاورزی احترام می‌گذارد.»

پیش از این و در روز سه‌شنبه هشتم اسفند هزاران کشاورز لهستانی با تجمع در ورشو، پایتخت این کشور، به سیاست‌های اتحادیه اروپا در حوزه کشاورزی و واردات محصولات غذایی ارزان‌قیمت از اوکراین اعتراض کردند.

معترضان از دولت لهستان خواستند از «توافق سبز» اتحادیه اروپا خارج شود.

کشاورزان اسپانیایی نیز با مسدود کردن جاده‌ها در منطقه کاتولونیا در شمال شرقی این کشور بار دیگر اعتراض خود را به سیاست‌های اتحادیه اروپا به نمایش گذاشتند.

روز پنجم اسفند کشاورزان فرانسوی هم‌زمان با حضور امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری این کشور در افتتاحیه نمایشگاه کشاورزی پاریس، در این مکان حضور یافتند و با سر دادن شعارهایی خواهان استعفای او شدند.

خشم و اعتراض کشاورزان به هلند، آلمان و رومانی هم رسید.

از زمان آغاز جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا کشاورزان این کشور را از سهمیه‌بندی و پرداخت تعرفه‌ گمرکی معاف کرد.

این تصمیم سبب افزایش حجم واردات از اوکراین به کشورهای اروپایی شد.

در واکنش به اعتراض کشاورزان، اتحادیه اروپا وعده داده برخی «اقدامات حفاظتی» را به منظور محدود کردن واردات از اوکراین انجام دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها