واشینگتن‌پست: بمب‌های هدایت‌شونده اثربخشی حملات هوایی روسیه را افزایش داده است

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۱

روزنامه واشینگتن پست به نقل از کارشناسان غربی نوشت نیروی هوایی روسیه با به‌کارگیری «بمب‌های هدایت‌شونده سُرِشی»، بازدهی عملیات خود را در اوکراین به طرز قابل توجهی افزایش داده است.

به گزارش واشینگتن پست در روز دوشنبه ۲۱ اسفند ، بمب‌های فراوان به جا مانده از دوران شوروی سابق، که قادر به حمل نیم تن مواد منفجره هستند، به بال‌ها و سیستم‌های هدایتی مجهز شده‌اند تا بتوانند با دقت خاصی در مسافت‌های طولانی پرواز کنند.

این بمب‌ها به جت‌های جنگنده روسی این امکان را می‌دهند تا با فاصله‌ای مطمئن از سامانه‌های دفاع هوایی اوکراین، عملیات خود را به انجام برسانند.

در کنار پهپادها، موشک‌ها و آتش توپخانه، بمب‌های سُرِشی قدرت تخریب فزاینده‌ای را در اختیار ارتش روسیه قرار داده‌اند.

نمونه‌ای از اثربخشی قابل توجه این نوع بمب را می‌توان در کارزار موفقیت‌آمیز روسیه برای تصرف شهر آودیوکا در شرق اوکراین در بهمن ماه مشاهده کرد.

تصرف این شهر بزرگ‌ترین دستاورد روسیه در جنگ اوکراین در حدود یک سال گذشته به شمار می‎‌رود.

اوکراین می‌گوید موثرترین راه برای مقابله با تهدید فزاینده بمب‌های هدایت‌شونده روسیه، جنگنده‌های اف-۱۶ ساخت آمریکا است. کی‌یف بارها از واشینگتن خواسته است این نوع جنگنده را برای دفع حملات مسکو در اختیار ارتش اوکراین بگذارد.

هرچند سامانه‌های دفاعی اوکراین پیش‌تر تا حدی در مقابله با حملات هوایی روسیه موفق بودند اما استفاده مسکو از بمب‌های سُرِشی به حربه‌ای موثر برای نیروی هوایی روسیه بدل شده است.

به گفته واشینگتن پست، بمب‌های سُرِشی از آن جهت کارآمد هستند که به ارتش روسیه اجازه می‌دهند از فواصل دورتری اهداف مورد نظر در اوکراین را هدف قرار دهند.

وجه تسمیه بمب سُرِشی این است که این نوع بمب از قابلیت سُر خوردن و پرواز در هوا برخوردار است و به همین دلیل می‌تواند در فاصله بیشتری از اهداف رها شود.

این در حالی است که هواگردهای مجهز به بمب‌های سنتی برای هدف قرار دادن مواضع مورد نظر خود، ناگزیر باید تا روی آن‌ها پرواز و سپس نسبت به رها کردن بمب اقدام کنند.

دیمیترو لیخووی، سخنگوی ارتش اوکراین در شرق این کشور با اذعان به قدرت تخریب بالای بمب‌های سُرِشی گفت: «این بمب‌ها به سادگی خانه‌ها و زیرساخت‌هایی را که می‌توان از آن‌ها برای استحکامات دفاعی بهره برد، تخریب و نابود می‌کنند.»

واشینگتن پست افزود نیروهای اوکراینی نیز از بمب‌های هدایت‌شونده، نظیر «مهمات تهاجم مستقیم مشترک»، موسوم به JDAM استفاده می‌کنند. این سامانه ساخت آمریکا در مقایسه با مشابه روسی خود از دقت بیشتری برخوردار است اما تعداد محدودی از آن در اختیار کی‌یف قرار دارد.

مهمات تهاجم مستقیم مشترک یک ابزار هدایت‌گری با دقت هدف‌گیری بالا است و می‌تواند بمب گرانشی غیرهدایت‌شونده را به بمب هوشمند تبدیل کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها