حماس در دور جدید مذاکرات آتش‌بس به میزبانی مصر شرکت می‌کند

شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

گروه شبه‌نظامی حماس اعلام کرد در پاسخ به دعوت مصر، یکی از میانجی‌گران بحران کنونی در غزه، هیاتی به ریاست خلیل الحیه، از مقامات ارشد خود را در روز یک‌شنبه ۱۹ فروردین برای انجام گفت‌وگوها درباره برقراری آتش‌بس به قاهره اعزام می‌کند.

حماس روز شنبه با صدور بیانیه‌ای خواسته‌های خود را که پیش از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر آتش‌بس در نوار غزه مطرح شده بود، تکرار کرد.

در بیانیه حماس آمده است این خواسته‌ها شامل آتش‌بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه، بازگشت آوارگان و مبادله «جدی» اسرای فلسطینی با گروگان‌های اسرائیلی است که در غزه نگهداری می‌شوند.

یک مقام اسرائیلی روز شنبه ۱۸ فروردین در واکنش به بیانیه حماس با اشاره به نگرانی اسرائیل از اینکه این اقدام حماس بیش از آن که نشانه پیشرفت واقعی باشد، یک نمایش سیاسی است، گفت اسرائیل در مورد حضور در این دور از مذاکرات تصمیمی نگرفته است.

در حالی که حماس خواهان توافق برای پایان دادن به جنگ و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه است، اسرائیل اعلام کرد پس از هر آتش‌بس، به عملیات خود علیه حماس ادامه می‌دهد و این گروه را نابود خواهد کرد.

هم‌زمان ارتش اسرائیل در روز شنبه اعلام کرد نیروهای ویژه این ارتش جسد یک گروگان را که حین اسارت در غزه کشته شده، پیدا کردند.

تقریبا شش ماه پس از آغاز جنگ کنونی در غزه، اسرائیل همچنان با اعتراضاتی در داخل کشور مواجه است.

معترضان خواستار انجام توافق برای آزادسازی گروگان‌های باقی مانده در غزه هستند.

در جریان حمله بی‌سابقه و ناگهانی حماس به جنوب اسرائیل، علاوه بر کشته شدن هزار و ۲۰۰ نفر، ۲۵۳ نفر نیز به دست حماس و دیگر شبه‌نظامیان فلسطینی متحد این گروه به گروگان گرفته شدند.

این حمله آغازگر جنگی شد که بیش از ۳۳ هزار فلسطینی را کشته است و همچنان ادامه دارد.

از آن زمان تا کنون، تعدادی از گروگان‌ها آزاد شدند و تعدادی نیز در اسارت جان باختند.

ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد جسد الاد کاتزیر، کشاورز ۴۷ ساله اسرائیلی، شبانه به دست کماندوها در جنوب خان‌یونس کشف شد.

بر اساس این اعلامیه، او به دست شبه‌نظامیان جهاد اسلامی فلسطین کشته و در اواسط ژانویه در غزه دفن شده است.

جهاد اسلامی، متحد حماس، هنوز در این زمینه واکنشی نشان نداده است.

پدر این گروگان در کیبوتص نیر اوز کشته شد و مادرش، هانا نیز گروگان گرفته شده بود اما در ماه نوامبر در جریان یک آتش‌بس یک هفته‌ای آزاد شد.

اکنون کشورهایی چون آمریکا، قطر و مصر در تلاش‌اند تا ۱۲۹ گروگان باقی‌مانده در غزه را آزاد کنند.

اسرائیل اعلام کرده دست‌کم ۳۵ گروگان در غزه کشته شده‌اند.

گروه‌های فلسطینی گفته‌اند تعدادی از این گروگان‌ها در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

اسرائیل در حالی که در چندین مورد این موضوع را تایید کرده، افزوده که برخی از گروگان‌ها که اجسادشان کشف شده است، «نشانه‌هایی از اعدام شدن» داشته‌اند.

روز شنبه شبکه خبری الجزیره اعلام کرد برای نخستین بار از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه اِرِز وارد شمال نوار غزه شد که شامل یک تانکر سوخت و دو کامیون تجهیزات پزشکی و دارویی بود اما یک مقام امنیتی اسرائیلی به رادیوی ملی این کشور گفت هنوز هیچ کمک بشردوستانه‌ای از گذرگاه ارز عبور نکرده و انتظار هم نمی‌رود روز شنبه کمکی از این طریق وارد نوار غزه شود.

روز جمعه و پس از گفت‌وگوی جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دفتر نتانیاهو اعلام کرد این گذرگاه بازگشایی می‌شود.

پس از حمله اسرائیل که منجر به کشته شدن شماری از امدادگران در غزه شد، بایدن خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد و از اسرائیل خواست برای تقویت ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه اقدام کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها