گفت‌وگوی رئیسی با همتای پاکستانی‌؛ به «تروریستی نامیده شدن زینبیون» اشاره نشد

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۲۴

یک روز پس از انتشار خبر تروریستی شناختن لشکر زینبیون، وابسته به سپاه پاسداران از سوی پاکستان، ابراهیم رئیسی با همتای پاکستانی خود گفت‌وگو کرد. با وجود انتقاد رسانه‌های داخلی و حکومتی از تصمیم اسلام‌آباد، رئیسی در گفت‌وگوی خود با آصف‌علی زرداری، به این موضوع اشاره‌ای نکرد.

روز پنج‌شنبه این خبر منتشر شد که پاکستان، لشکر «زینبیون» را به‌ عنوان «سازمانی تروریستی» معرفی کرده است.

مقامات جمهوری اسلامی تا کنون به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند اما صبح روز ۲۴ فروردین خبری درباره گفت‌وگوی تلفنی ابراهیم رئیسی با همتای پاکستانی‌اش منتشر شد.

بر اساس خبری که طرف ایرانی درباره این صحبت تلفنی منتشر کرده است، رئیسی به رییس‌جمهوری پاکستان گفت: «قدرت‌های سلطه‌گر با فتنه‌انگیزی به‌دنبال شکاف بین دو ملت ایران و پاکستان هستند.»

او بدون اشاره به تروریستی خواندن «زینبیون» از سوی پاکستان گفت: «باید با تقویت همکاری‌ها در مبارزه مشترک با تروریسم، مانع تحقق خواست دشمنان و ارتقای دوستی میان تهران و اسلام‌آباد شویم.»

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست دولت جمهوری اسلامی نوشت آصف‌علی زرداری، رییس‌جمهوری پاکستان نیز در این صحبت تلفنی از «اشتیاق فراوان» اسلام‌آباد برای گسترش روابط خود با تهران گفته است.

بر اساس این گزارش، زرداری تاکید کرد: «همکاری‌های امنیتی برای مبارزه با تروریسم و جلوگیری از آسیب‌ رساندن این مساله به روابط دوستانه دو طرف باید تقویت شود.»

به گفته رسانه‌های ایران، رئیسی قرار است «به زودی و با دعوت زرداری» سفری به پاکستان داشته باشد.

در فقدان اظهار‌نظر رسمی جمهوری اسلامی، رسانه‌های داخلی و وابسته به حکومت، «تروریستی شناختن زینبیون از سوی پاکستان را اقدامی عجیب» خواندند.

این رسانه‌ها مدعی شدند گروه زینبیون نقشی اساسی در «مبارزه با داعش» در سوریه داشته است و افزودند پاکستان باید به‌جای آن، گروه جیش‌العدل را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌داد.

اصطلاحات‌نیوز متن پست مصطفی نجفی، پژوهشگر سیاست خارجی را بازنشر کرد که در آن نوشته است: «دولت پاکستان در حالی لشکر زینبیون را در فهرست تروریستی خود قرار داده است که خبری از درج جیش‌العدل در این فهرست نیست.»

نجفی این اقدام را «قابل فهم» خواند و آن را در «چارچوب پیامدهای تنش اخیر میان دو کشور» ارزیابی کرد.

روابط میان پاکستان و ایران از دی ماه سال گذشته و در پی حملات متقابل نظامی سپاه پاسداران و ارتش پاکستان به خاک دو کشور، وارد تنش‌هایی کم‌سابقه‌ شد.

سپاه پاسداران ۲۶ دی ماه به ایالت بلوچستان پاکستان حمله کرد و گفت یک گروه شبه‌نظامی سنی‌مذهب بلوچ را هدف قرار داده است.

در واکنش به این حمله، پاکستان روز پنج‌شنبه ۲۸ دی، با انجام یک حمله نظامی گفت «مواضع تروریست‌ها» را هدف قرار داده است.

لشکر زینبیون، گروهی شبه‌نظامی است که پس از آغاز جنگ داخلی در سوریه، از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای جنگیدن در این کشور ایجاد شد.

این لشکر متشکل از شیعیان پاکستانی، آوارگان جنگی اهل افغانستان و ساکن پاکستان و پاکستانی‌های مقیم ایران است.

سپاه پاسداران از این لشکر برای حمایت از حکومت بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه در مبارزه با مخالفانش استفاده می‌کند.

پیش از قرار گرفتن نام لشکر زینبیون در فهرست سازمان‌های تروریستی و هم‌زمان با تشدید تنش‌ها میان تهران و اسلام‌آباد، اوایل بهمن سال ۱۴۰۲ اداره مبارزه با تروریسم پاکستان از بازداشت یک «تروریست آموزش‌دیده» در این لشکر خبر داد.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از این اداره نوشتند که فرد متهم، در جریان یورش نیروهای امنیتی به منطقه بازار سرباز در کراچی بازداشت شد و اعتراف کرد که در حال جمع‌آوری اطلاعات مهم برای استخبارات یک «کشور متخاصم همسایه» بوده است.

در بیانیه اداره مبارزه با تروریسم پاکستان از سازمان اطلاعاتی خاصی نام برده نشد.

پاکستان اعلام کرده بود این فرد به‌طور مستقیم با رویداد حمله به تقی عثمانی، مفتی اعظم این کشور ارتباط داشته است.

مفتی عثمان، قاضی پیشین دادگاه عالی پاکستان و عضو دائمی آکادمی بین‌المللی فقه اسلامی سازمان همکاری اسلامی بود که دوم فروردین سال ۱۳۹۸ به او سوءقصد شد.

پلیس پاکستان در آن زمان اعلام کرد این حمله تلاشی آشکار برای بر هم زدن صلح و دامن زدن به تنش‌های فرقه‌ای در این کشور بوده است.

در بهمن ۱۳۹۹ نیز نیروهای امنیتی پاکستان از دستگیری یک عضو لشکر زینبیون در ایالت سند پاکستان خبر دادند و اعلام کردند او چهارمین فرد دستگیر شده در پاکستان طی دو ماه به اتهام عضویت در لشکر زینبیون بوده است.

مقام‌های امنیتی پاکستان گفته‌اند افراد دستگیر شده پیش‌تر در ایران آموزش نظامی دیده‌اند.

حدود دو سال پس از دستگیری تعدادی از اعضای گروه زینبیون، رسانه‌های پاکستان از کشف یک شبکه پولشویی جمهوری اسلامی خبر دادند که در هفت سال گذشته «پول‌های هنگفتی» بین این کشور، ایران و عراق جابه‌جا کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها