سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی: تعلق کشتی توقیف شده به اسرائیل محرز است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۷

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۲۷ فروردین اعلام کرد تعلق کشتی‌ توقیف شده در تنگه هرمز به اسرائیل «محرز» است.

کنعانی در نشست خبری هفتگی خود گفت: «با توجه به نقض قوانین دریانوردی از سوی کشتی مد نظر و عدم پاسخ مقتضی به سوالات مطروحه از سوی مراجع ذی‌ربط، کشتی مذکور به داخل آب‌های سرزمینی ایران هدایت شده است.»

نیروی دریایی سپاه پاسداران روز ۲۵ فروردین این کشتی باری را با نام «ام‌اس‌سی ‌آریز» در آب‌های منطقه توقیف کرد.

این کشتی با پرچم کشور پرتغال در حال تردد از مبدا امارت به مقصد هند بود.

رسانه‌های حکومتی در ایران نوشتند نیروهای ویژه دریایی سپاه پاسداران با اجرای عملیات هلی‌بورن روی عرشه این کشتی باری فرود آمدند و کنترل آن را به دست گرفتند.

کشتی توقیف شده متعلق به شرکت «زودیاک مَریتایم» است که مالک بخشی از آن، ایال عوفر، سرمایه‌دار برجسته اسرائیلی است.

کنعانی در ادامه سخنان خود گفت: «ایران در چارچوب صیانت از منافع ملی و حاکمیت سرزمینی خود و همچنین نظارت کامل بر مبادی ورودی و خروجی تنگه هرمز، کلیه تردد‌ها را در این تنگه راهبردی تحت نظر دارد و از نقض و خدشه‌دار شدن آن به هر میزانی که باشد، جلوگیری می‌کند.»

در طول دهه‌های اخیر مقام‌های جمهوری اسلامی مکررا تهدید کرده‌اند تنگه هرمز را که یکی از شریان‌های اصلی جریان انرژی جهان به شمار می‌رود، خواهند بست.

در یکی از آخرین موارد این تهدیدها، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران روز ۲۱ فروردین اعلام کرد در صورت تشدید فشارها بر تهران، جمهوری اسلامی می‌تواند تنگه هرمز را ببندد.

اقدام سپاه پاسداران در توقیف کشتی باری ام‌اس‌سی ‌آریز در بحبوحه افزایش شدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل صورت گرفت.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل در واکنش به این رخداد گفت رژیم جنایتکار خامنه‌ای «با نقض قوانین بین‌المللی، دزدی دریایی انجام می‌دهد».

جمهوری اسلامی ساعاتی پس از توقیف این کشتی، با بیش از ۳۰۰ پهپاد، موشک کروز و موشک بالستیک به اسرائیل حمله کرد.

هنوز مشخص نیست جمهوری اسلامی اقدامات خود را علیه آن دسته از کشتی‌های باری در آب‌های منطقه که رسانه‌های حکومتی آن‌ها را «مرتبط با اسرائیل» می‌خوانند، ادامه خواهد داد یا خیر.

روزنامه فایننشال تایمز روز ۲۷ فروردین نوشت حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل تاثیر خاصی بر روی بازارهای جهانی نفت نداشته‌ است اما عملیات تلافی‌جویانه احتمالی اسرائیل می‌تواند ثبات این بازارها را بر هم بزند.

هلیما کرافت، مدیر استراتژی جهانی کالا در بانک «بازارهای سرمایه آر‌‌بی‌سی» در گفت‌وگو با فایننشال تایمز هشدار داد جمهوری اسلامی توان بستن تنگه هرمز را ندارد اما این احتمال وجود دارد که در صورت تشدید تنش‌ها، حکومت ایران همانند سال ۲۰۱۹ حمله به نفت‌کش‌ها، خطوط لوله نفت و زیرساخت‌های حیاتی انرژی [در منطقه] را در دستور کار قرار دهد.

در سپتامبر ۲۰۱۹، حوثی‌های یمن، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، در حمله‌ای پهپادی تاسیسات نفتی عربستان سعودی را در مناطق بقیق و خریص در شرق این کشور هدف قرار دادند.

از زمان آغاز مناقشه کنونی حماس و اسرائیل، حوثی‌ها با حمله به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداخته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها