رسانههای خبری از انفجاری بزرگ در یک پایگاه حشد شعبی، گروه شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، در جنوب بغداد خبر دادهاند. منابع نزدیک به حشد شعبی، آمریکا را مسئول این حمله معرفی کردهاند. حمله به پایگاه حش شعبی، یک شب پس از حمله به پایگاه هشتم شکاری در اصفهان صورت گرفته است
رویترز به نقل از دو منبع امنیتی عراق و دو منبع نزدیک به گروه شبهنظامی حشد شعبی، مورد حمایت جمهوری اسلامی گزارش داد که انفجاری مهیب، در شامگاه جمعه ۳۱ فروردین، یک پایگاه نظامی مورد استفاده نیروهای حشد شعبی را در جنوب بغداد لرزاند.
این دو منبع امنیتی گفتند که این انفجار در نتیجه یک حمله هوایی ناشناخته در حوالی نیمه شب جمعه روی داد.
دو منبع نزدیک به گروه حشد شعبی هم تایید کردند که این حملات خسارت مادی به بارآورده اما تلفات جانی نداشته است.
آنها گفتند که حمله به یک مقر نیروهای حشد شعبی در پایگاه نظامی کالسو در نزدیکی شهر اسکندریه در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب بغداد صورت گرفت.
العربیه گزارش داده است که پایگاه زرهی حشد شعبی، در کالسو در بابل عراق، با پنج موشک هدف قرار گرفته است.
مقامهای دولت عراق هنوز درباره علت این انفجارها اظهارنظر نکردهاند.
برخی منابع خبری از جمله خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، در گزارشهای اولیه خود حمله به پایگاه حشد شعبی را کار آمریکا دانسته بودند.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«ما از گزارشهایی که ادعا میکنند ایالات متحده امروز در عراق حملات هوایی انجام داده، مطلع هستیم. این گزارش ها صحت ندارد. ایالات متحده امروز حمله هوایی در عراق انجام نداده است.»
دو شبکه سیانان و پیبی اس نیز به نقل از یک مقام اسرائیلی، که نامش گفته نشد، خبر دادند که اسرائیل در این حمله نقشی نداشته است.
پیشتر نیک شیفرین، خبرنگار پیبیاس، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشته بود:« پس از انفجار در پایگاه حشد شعبی در جنوب بغداد، یک مقام آمریکایی به من گفت که آمریکا هیچ گونه فعالیت نظامی در این منطقه نداشته است. یک مقام ارشد عراقی به من گفت که احتمال میرود انفجار در اثر حمله هوایی اسرائیل رخ داده باشد، اما هیچ شاهدی در این مورد وجود ندارد و بغداد در مورد آن تحقیق خواهد کرد.»
یک مقام ائتلاف بینالمللی ضد داعش به العربیه گفت نیروهای این ائتلاف در انفجار بابل عراق نقشی نداشتهاند.
حشد شعبی، کار خود را به عنوان یک گروه شبهنظامی وابسته به جمهوری اسلامی آغاز کرد، اما بعدا دولت عراق آنها را به عنوان یک نیروی امنیتی به رسمیت شناخت.
آخرین دور حملات به گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق، در ماه فوریه و پس از حمله پهپادی شبهنظامیان مورد حمایت تهران از عراق به پایگاهی آمریکایی در اردن صورت گرفت. در آن عملیات سه سرباز آمریکایی کشته شدند.
اما حمله تلافیجویانه آمریکا به گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی و هشدارهای کاخ سفید باعث شد که این گروهها به عملیات خود علیه نیروهای آمریکایی در منطقه پایان دهند.
حمله به یک پایگاه یک نیروی نیابی وابسته به جمهوری اسلامی در عراق، یک شب پس از حمله اسرائیل به پایگاه هشتم شکاری در نزدیکی اصفهان صورت میگیرد.