سازمان بین‌المللی کار: تغییرات اقلیمی سلامت بالقوه ۷۰ درصد از کارگران را تهدید می‌کند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

سازمان بین‌المللی کار در آخرین گزارش خود اعلام کرد بیش از ۷۰ درصد از نیروی کار جهان بر اثر تغییرات اقلیمی با خطرات بالقوه سلامتی رو‌به‌رو هستند.

این آمار نشان می‌دهد تجدید نظر در سیاست‌های مربوط به سلامت و ایمنی حرفه‌ای برای مقابله با تهدیدات نوظهور ناشی از تغییرات اقلیمی، امری بسیار ضروری است.

منال عزی، کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت شغلی در سازمان بین‌المللی کار روز دوشنبه سوم اردیبهشت در ژنو سوییس گفت بیش از ۷۰ درصد از کارگران در سراسر جهان، حدود دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر، دست‌کم یک بار در زندگی حرفه‌ای خود در معرض گرمای بیش از حد قرار می‌گیرند.

در این گزارش که با عنوان «تضمین ایمنی و سلامتی در محل کار در اقلیمی رو به تغییر» منتشر شد، آمده که تغییرات اقلیمی «تاثیری جدی» بر ایمنی و سلامت کارگران در همه مناطق جهان داشته است.

بر اساس این گزارش، کارگران به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار جهان در برابر مخاطرات اقلیمی مانند امواج گرمای شدید، خشکسالی‌های طولانی‌مدت، آتش‌سوزی‌های گسترده و طوفان‌های ویران‌گر، آسیب‌پذیری بیشتری دارند.

این در حالی است که در گزارش پیشین سازمان بین‌المللی کار در سال ۲۰۰۰، بالغ بر ۶۵ درصد از کارگران در معرض خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی قرار داشتند.

به گفته عزی، بیش از ۲۲ میلیون کارگر به دلیل قرار گرفتن در معرض گرمای شدید از بیماری یا آسیب‌های مرتبط رنج می‌برند.

سازمان بین‌المللی کار همچنین تغییرات اقلیمی را از دلایل افزایش شیوع برخی بیماری‌ها در میان کارگران مانند سرطان، بیماری‌های قبلی و عروقی و تنفسی، اختلالات کلیه و مشکلات روانی برشمرد.

در ادامه این گزارش آمده است که یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون کارگر در معرض اشعه فرابنفش هستند و سالانه بیش از ۱۸ هزار و ۹۶۰ مورد مرگ مرتبط با کار بر اثر سرطان‌های پوستی غیرملانومی به ثبت می‌رسد.

به گفته منال عزی، سالانه حدود ۲۰ هزار کارگر به دلیل آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید در محل کار جان خود را از دست می‌دهند.

افزایش دما و رطوبت همچنین منجر به تشدید میزان استفاده از آفت‌کش‌ها در بخش کشاورزی می‌شود. بر اساس این گزارش، بیش از ۸۷۰ میلیون کارگر بخش کشاورزی در معرض آفت‌کش‌ها قرار می‌‎گیرند و سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر بر اثر این موضوع جان خود را از دست می‌دهند.

عزی هشدار داد مناطقی از جهان پیش‌تر از نظر افزایش دمای هوا با مشکلی روبه‌رو نبودند اما گرما حتی در این مناطق نیز به یک معضل بدل شده است.

در سال‌های اخیر تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای برای مدیریت خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی شدت یافته است.

در همین راستا، توافقنامه نشست اقلیمی سازمان ملل متحد در دوبی، موسوم به کاپ ۲۸، در آذرماه سال گذشته به تصویب حدود ۲۰۰ کشور شرکت کننده رسید. این توافقنامه بر آغاز فرآیند کاهش مصرف جهانی سوخت‌های فسیلی تاکید دارد.

برخی ناظران این توافقنامه را بی‌سابقه خواندند و گفتند کاپ ۲۸ به سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران این پیام مهم را منتقل کرد که جامعه بین‌المللی برای حذف سوخت‌های فسیلی بسیج شده‌ است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها