وزارت دادگستری آمریکا از ١٠ نفر به اتهام دور زدن تحریم‌های نفتی ونزوئلا شکایت کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

وزارت دادگستری آمریکا روز سوم اردیبهشت علیه ۱۰ نفر به اتهام توطئه برای دور زدن تحریم‌های نفتی ونزوئلا اقامه دعوی کرد.

این افراد متهم هستند برخی قطعات هواپیمایی ساخت آمریکا، از جمله موتورهای هانی‌ول را در اختیار ونزوئلا قرار داده‌اند تا در ناوگان هوایی شرکت نفت و گاز ملی این کشور (پترولئوس دی ونزوئلا یا اختصارا پی‌دی‌وی‌اِس‌آ) استفاده شود.

ونزوئلا روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد.

خرداد ماه سال گذشته و در جریان سفر ابراهیم رئیسی، رییس دولت جمهوری اسلامی، به کاراکاس، دو کشور یادداشت تفاهمی برای گسترش همکاری در پتروشیمی با هدف انجام پروژه‌های مشترک امضا کردند.

رئیسی در آن زمان اعلام کرد جمهوری اسلامی قصد دارد تجارت با ونزوئلا را از سالانه سه میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهد.

در بیانیه وزارت دادگستری ایالات متحده آمده است متهمان برای به اجرا در آوردن طرح خود، شرکت‌های آمریکایی را در جریان هویت خریدار اصلی این قطعات که ونزوئلا و شرکت ملی نفت این کشور بودند، قرار نمی‌دادند.

به گفته این وزارت‌خانه، متهمان برای دور زدن تحریم‌ها، قطعات ساخت آمریکا را ابتدا به برخی شرکت‌ها در کشورهایی غیر از ونزوئلا، نظیر کاستاریکا و اسپانیا منتقل می‌کردند.

در این بیانیه مشخصا به نام شرکت کاستاریکایی نوواکس گروپ و شرکت اسپانیایی اِئروفالکون اشاره شده است.

وزارت بازرگانی آمریکا اواخر سال ۲۰۲۳ نام این دو شرکت را در فهرست شرکت‌هایی قرار داد که فعالیت‌هایشان مغایر منافع امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده است.

یکی از ۱۰ نفری که وزارت دادگستری آمریکا علیه آن‌ها اقامه دعوی کرده است، هفته گذشته در میامی بازداشت شد.

در صورتی که اتهامات این افراد به اثبات برسد، دادگاه می‌تواند آن‌ها را حداکثر به ۲۰ سال زندان محکوم کند.

ونزوئلا از سال ۲۰۱۷ هدف تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفته است.

واشینگتن بخشی از تحریم‌های ونزوئلا را در اکتبر سال گذشته به حالت تعلیق درآورد.

در آن زمان نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا و مخالفانش توافق کردند انتخابات سال ۲۰۲۴ در این کشور، آزاد، منصفانه و با حضور ناظران بین‌المللی برگزار شود.

نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا

واشینگتن روز ۲۹ فروردین و در پی ممانعت دولت ونزوئلا از حضور چهره‌های اپوزیسیون در انتخابات اعلام کرد تحریم‌ها علیه کاراکاس را باز خواهد گرداند.

این تحریم‌ها قرار است از ژوئن سال جاری میلادی مجددا اعمال شوند.

خبرگزاری رویترز روز سوم اردیبهشت به نقل از سه منبع مطلع نوشت شرکت ملی نفت و گاز ونزوئلا قصد دارد با توجه به از سرگیری تحریم‌های آمریکا در آینده‌ای نزدیک، استفاده از رمزارزها را در مبادلات خود افزایش دهد.

این شرکت از سال گذشته به صورت تدریجی فروش نفت از طریق رمزارز «تِتِر» را در دستور کار قرار داده است.

پس از آغاز دور جدید تحریم‌ها، شرکت‌های بین‌المللی برای داد و ستد در حوزه نفت و انرژی با کاراکاس، باید از واشینگتن درخواست مجوز کنند و این، شرایط را برای افزایش تولید و صادرات نفت ونزوئلا دشوارتر از قبل خواهد کرد.

ونزوئلا یکی از متحدان اصلی حکومت ایران به شمار می‌رود. در سال‌های اخیر، مواضع سیاسی دو طرف و تحریم‌های نفتی آمریکا علیه تهران و کاراکاس، زمینه نزدیکی بیش از پیش ‌آن‌ها را فراهم آورده است.

آذر ماه ۱۴۰۱، منابع دیپلماتیک غربی در خبری اختصاصی به ایران‌اینترنشنال اطلاع دادند جمهوری اسلامی هم‌زمان با ادامه سرکوب خونین خیزش مهسا، با ونزوئلا وارد مذاکره شده‌ است تا در صورت حادتر شدن وضعیت کشور و افزایش احتمال سرنگونی، به مقام‌های جمهوری اسلامی و خانواده آن‌ها پناه دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها