کره شمالی اولین رزمایش ضدحمله هسته‌ای خود را برگزار کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

خبرگزاری دولتی کره شمالی روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت اعلام کرد این کشور اولین رزمایش ضدحمله هسته‌ای خود را برای شبیه‌سازی سیستم مدیریت «ماشه هسته‌ای» انجام داده است که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی آن را هدایت می‌کند.

خبرگزاری دولتی کره شمالی، برگزاری این رزمایش را هشداری آشکار به دشمنان کره شمالی خوانده است.

در همین حال ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی روز دوشنبه چند موشک بالستیک کوتاه‌برد به سمت دریا در سواحل شرقی این کشور شلیک کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، نیروهای توپخانه کره شمالی روز دوشنبه در نمایشی از قابلیت‌های هسته‌ای متنوع خود و در اعتراض به رزمایش‌های نظامی «تحریک آمیز و تهاجمی» آمریکا و کره جنوبی در این رزمایش به عنوان بخشی از آزمایش سیستم مدیریت هسته‌ای سراسری موسوم به «ماشه هسته‌ای» شرکت داشتند.

طبق این گزارش، کیم جونگ اون بر تمرین‌های شبیه‌سازی شامل نیروهای مانور در موقعیت ضدحمله هسته‌ای، و شلیک توپخانه با کلاهک‌های هسته‌ای ساختگی، در صورت صدور هشدار بحران هسته‌ای، نظارت داشت.

رسانه های دولتی گفتند که کیم آمادگی «بهترین سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی جهان» را بسیار ستود و از این رزمایش‌ها ابراز خرسندی کرد.

گمان می‌رود کره شمالی پس از قرار دادن موفقیت‌آمیز یک ماهواره شناسایی در مدار زمین در ماه نوامبر، در حال آماده شدن برای پرتاب یک ماهواره جاسوسی دیگر است.

کره شمالی هفته گذشته اعلام کرد که یک موشک کروز استراتژیک برای آزمایش یک کلاهک بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کرده است.

هزینه سربازان آمریکایی در کره جنوبی

در همین حال، مقام‌های ایالات متحده و کره جنوبی اعلام کردند که در مورد تقسیم هزینه نگهداری نیروهای آمریکایی در کره جنوبی به گونه‌ای که هم عادلانه باشد و هم ائتلاف را تقویت کند، این هفته در هاوایی با یکدیگر مذاکره خواهند کرد.

دو طرف ماه گذشته نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام برای اجرای توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند. رسانه‌های کره جنوبی گزارش دادند که هدف رسیدن به یک توافق قبل از هر گونه بازگشت احتمالی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا به کاخ سفید است. او در دوران ریاست جمهوری خود، کره جنوبی را به «سواری مجانی» بر قدرت نظامی آمریکا متهم کرده بود.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

کره جنوبی در اوایل دهه ۹۰ میلادی شروع به تقبل هزینه‌های استقرار، تامین مالی نیروی کار محلی، ساخت تاسیسات نظامی و سایر پشتیبانی‌های لجستیکی کرد.

در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ، دو طرف‌ ماه‌ها برای رسیدن به توافق تلاش کردند تا اینکه سئول با افزایش ۱۳.۹ درصدی مشارکت خود نسبت به پیمان قبلی که در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید موافقت کرد که براساس آن، سئول سالانه حدود ۹۲۰ میلیون دلار پرداخت کرده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها