۵ مهاجر در تلاش برای رسیدن به بریتانیا در کانال مانش غرق شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت، پنج مهاجر «غیرقانونی» از جمله یک کودک در تلاش برای رسیدن به بریتانیا در کانال مانش جان خود را از دست دادند. ساعاتی پیش از آن، پارلمان بریتانیا لایحه‌ای جنجالی را تصویب کرد که به دولت اجازه می‌دهد پناهجویان را به رواندا بفرستد.

رویترز نوشت قایقی کوچک با ۱۱۰ سرنشین که همگی «مهاجران غیرقانونی» بودند، روز سه‌شنبه در تلاش برای حرکت از فرانسه به بریتانیا دچار سانحه شد.

جزییات این سانحه هنوز کاملا مشخص نیست اما بر اساس گزارش‌های اولیه، تا کنون مرگ پنج نفر از سرنشین‌های قایق شامل سه مرد، یک زن و یک دختربچه چهار ساله تایید شده است.

گارد ساحلی فرانسه و مقام‌های محلی هنوز نتوانسته‌اند تعداد افراد نجات‌یافته یا مفقود شده را مشخص کنند.

قایق حامل این پناهجویان پس از گیر افتادن در ساحل شنی، سعی کرد دوباره به سمت دریا حرکت کند اما به نظر می‌رسد ازدحام بیش از حد مسافران، وضعیت آشفته‌ای ایجاد کرده که مرگ چند نفر را در پی داشته است.

گارد ساحلی از این رویداد با عنوان «یک صبح شلوغ» همراه با تلاش‌های متعدد برای عبور از دریا یاد کرد.

به گفته یکی از سخنگوهای گارد ساحلی، نیروهای این مجموعه همچنان در حال انجام ماموریت‌های جست‌وجو و نجات هستند.

جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا در رابطه با حادثه قایق مهاجران در روز سه‌شنبه و کشته شدن پنج نفر گفت: «این تراژدی‌ها باید پایان یابد.»

این حادثه چند ساعت پس از آن اتفاق افتاد که پارلمان بریتانیا سرانجام پس از ماه‌ها بحث و جدل، لایحه‌ای جنجالی را به تصویب رساند که به دولت اجازه می‌دهد پناهجویان را به‌جای پذیرش در این کشور، به رواندا بفرستد تا درخواست آن‌ها برای پناهندگی در این کشور شرق آفریقا بررسی شود.

دولت ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا توقف جریان ورود مهاجران به این کشور را در اولویت قرار داده و معتقد است «لایحه رواندا»، در این زمینه به‌عنوان عاملی بازدارنده عمل خواهد کرد.

بر اساس لایحه‌ای که به لایحه رواندا مشهور شده است، دولت بریتانیا در یک برنامه پنج ساله، پناهجویانی را که وارد این کشور شده‌اند به رواندا می‌فرستد تا در آنجا به درخواست پناهندگی آنان رسیدگی شود.

دولت بریتانیا به موجب این قانون می‌تواند هر کسی را که از اول ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی وارد بریتانیا شده ا‌ست، به رواندا بفرستد.

طبق این لایحه، اگر درخواست پناهندگی فردی در رواندا رد شود، او نمی‌تواند برای بازگشت به بریتانیا درخواستی بدهد

گروه‌های حقوق بشری و سایر منتقدان معتقدند این طرح «غیر انسانی و ظالمانه» است.

ده‌ها هزار مهاجر که اغلب از جنگ و فقر در آفریقا، خاورمیانه و آسیا گریخته‌اند، در سال‌های اخیر با عبور از کانال مانش با قایق‌های کوچکی که از سوی باندهای قاچاق انسان سازماندهی شده‌اند، توانسته‌اند در سفرهای پرخطر خود را به بریتانیا برسانند.

کانال مانش یکی از شلوغ‌ترین خطوط کشتی‌رانی در جهان است و جریان‌های قوی آب در آن، عبور و مرور قایق‌های کوچکی را که مهاجران سوارشان هستند، دشوار می‌کند.

قاچاقچیان انسان معمولا قایق‌ها را بیش از حد ظرفیت پر و به سختی روی آب شناور می‌کنند.

هر سال تعداد زیادی از این قایق‌ها با ده‌ها مهاجر، در شرایطی که در خطر ضربه امواج و غرق شدن قرار دارند، تلاش می‌کنند خود را به سواحل بریتانیا برسانند.

در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از شش هزار نفر در از این طریق وارد بریتانیا شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود یک‌چهارم افزایش داشته است.

بدترین حادثه برای مهاجران غیرقانونی در این مسیر، در نوامبر ۲۰۲۱ رخ داد که ۲۷ نفر بر اثر واژگونی قایق جان خود را از دست دادند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها