واشینگتن از بغداد خواست برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه اقدام کند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

ارتش آمریکا روز سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت، و پس از حملات نافرجام یک روز قبل شبه‌نظامیان شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی، از دولت عراق خواست تا اقداماتی را برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه انجام دهد.

پس از وقفه‌ای سه ماهه، نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه در کمتر از ۲۴ ساعت، دو بار به‌طور جداگانه مورد حمله قرار گرفتند.

ارتش آمریکا می‌گوید این حملات خسارات و تلفاتی نداشته است.

ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی نیروی هوایی، در سخنانی در پنتاگون، از گمانه‌زنی درباره عاملان حملات روزهای شنبه و یکشنبه و اینکه چرا این حملات از سر گرفته شده‌اند خودداری کرد.

با این حال او از بغداد خواست که برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه اقدامات بیشتری انجام دهد.

رایدر در یک نشست خبری گفت: «این حملات پرسنل ائتلاف و عراق را در معرض خطر قرار می‌دهد. ما از دولت عراق می‌خواهیم تا تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از ایمنی نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه در برابر حملات این گروه‌ها انجام دهد.»

او افزود:«اگر این حملات ادامه یابد، مانند گذشته در دفاع از نیروهای خود تردید نخواهیم کرد.»

آمریکا حدود ۲۵۰۰ سرباز در عراق و ۹۰۰ سرباز در شرق سوریه دارد.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق که به تازگی از سفری یک هفته‌ای به واشینگتن بازگشته است، در دیدار با جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، کوشید صفحه تازه‌ای در روابط دو کشور باز کند.

او با اشاره به شرایط منطقه به صراحت گفت که خواستار باقی‌ماندن نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در کشورش است.

حملات فزاینده گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، پس از هشدارهای صریح آمریکا به رهبران جمهوری اسلامی و حمله تلافی‌جویانه ایالات متحده به گروه‌های شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی در عراق، پس از کشته شدن سه سرباز آمریکایی در یک حمله پهپادی به پایگاهی در اردن، در ماه فوریه متوقف شد.

در جریان حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل، آمریکا در کنار بریتانیا، فرانسه، عربستان سعودی، اردن و امارات متحده عربی به اسرائیل در رهگیری و انهدام این پرتابه‌ها رساند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها