سنتکام از هدف قرار دادن ۴ پهپاد و یک موشک ضدکشتی حوثی‌ها خبر داد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۶

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در تازه‌ترین گزارش خود از حملاتش به مواضع شبه‌نظامیان حوثی یمن اعلام کرد که چهار پهپاد و یک موشک ضدکشتی این شبه‌نظامیان را هدف قرار داده است.

سنتکام روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در بعد از ظهر چهارشنبه فرماندهی مرکزی ایالات متحدهبا موفقیت چهار پهپاد را بر فراز مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن منهدم کرد.

بر اساس این گزارش، ساعاتی پیش از این اقدام سنتکام، یک کشتی ائتلاف با موفقیت یک موشک بالیستیک ضد کشتیرا که از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن بر فراز خلیج عدن پرتاب شده بود، هدف قرار داد.

سنتکام افزود که احتمالا این موشک کشتی MV Yorktown را هدف قرار داده بود که تحت پرچم ایالات متحده و متعلق به این کشور است. همچنین این کشتی دارای۱۸ خدمه آمریکایی و یونانی است.

سنتکام نوشت که هیچ تلفات یا خسارتی از سوی کشتی‌های آمریکایی، کشتی‌های ائتلاف یا کشتی‌های تجاری گزارش نشده است.

ارتش آمریکا تاکید کرد که هدف قرار دادن این موشک و پهپادها پس از آن صورت گرفت که مشخص شد تهدیدی قریب‌الوقوع برای کشتی‌های تجاری ایالات متحده، کشتی‌های ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه هستند.

سنتکام نوشت: «این اقدامات برای محافظت از آزادی دریانوردی و ایمن‌تر کردن آب‌های بین‌المللی برای ایالات متحده، ائتلاف و کشتی‌های تجاری انجام می‌شود.»

حوثی‌ها که تحت حمایت جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند پس از آغاز جنگ کنونی غزه، حملات خود به کشتی‌رانی تجاری را آغاز و ادعا کردند این حملات را در همبستگی با فلسطینیان در نوار غزه انجام می‌دهند.

در مواجهه با حملات حوثی‌ها، ایالات متحده در ماه دسامبر یک نیروی چندملیتی حفاظت دریایی را در منطقه دریای سرخ ایجاد کرد و با کمک بریتانیا حملاتی را در یمن به مواضع حوثی‌ها آغاز کرد.

بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان روز شنبه گذشته اعلام کرد که این کشور یک ناوچه جدید را در ابتدای ماه اوت به منظور کمک به امنیت تردد دریایی به دریای سرخ خواهد فرستاد.

در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد که ناوچه پیشین آلمان طبق برنامه‌ریزی قبلی، منطقه را ترک کرده و جای خود را به ناوچه جدید خواهد داد.

آلمان بخشی از ماموریت اتحادیه اروپا برای محافظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ است.

آلمان اعلام کرده که ناوچه قبلی این کشور با حدود ۲۴۰ پرسنل نظامی، ۲۷ کشتی تجاری را در منطقه اسکورت کرد و چهار بار پهپادها و موشک‌های حوثی‌ها را دفع کرد.

اواسط فروردین، جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد نیروی دریایی این اتحادیه که در قالب ماموریتی به دریای سرخ اعزام شده است، در کمتر از دو ماه گذشته ۱۱ حمله شبه‌نظامیان حوثی را به کشتی‌های تجاری دفع کرده است.

ماموریت سپر نیروی دریایی اتحادیه اروپا کاملا دفاعی است به این معنی که مجاز به شلیک برای دفاع از کشتی‌های تجاری یا دفاع از خود است اما نمی‌تواند مواضع حوثی‌ها را در خاک یمن هدف قرار دهد.

فرمانده این ماموریت گفته است که قصد دارد نیروهای خود را برای مقابله با تهدیدهای حوثی‌ها افزایش دهد.

حملات حوثی‌ها هزینه‌های بیمه کشتی‌های عبوری از دریای سرخ را افزایش داده و باعث شده که بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی مسیر بسیار طولانی‌تری را برای دور زدن قاره آفریقا طی کنند.

عبدالمالک الحوثی رهبر حوثی‌های یمن روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که از زمان آغاز حملات این گروه، نزدیک به صد کشتی در دریای سرخ و خلیج عدن مورد هدف قرار گرفتند.

یک ماه پیش، مایکل اریک کوریلا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان بار دیگر به حمایت گسترده جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی خود در منطقه اشاره کرده و گفته است حملات حوثی‌ها به کشتی‌های جنگی آمریکا و کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و نیز حملات شبه‌نظامیان متحد جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، «نتیجه مستقیم» تهدید ایران است که به تدریج در حال گسترش است.

این ژنرال ارشد آمریکایی افزود حملات اوایل فوریه ایالات متحده به نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، گروه‌های شبه‌نظامی در عراق و سوریه را از حمله به نیروهای آمریکایی منصرف کرده اما در برابر شورشیان حوثی در یمن موثر نبوده است.

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثی‌ها در حمله به خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنش‌های هسته‌ای، از همه ابزارهای موجود استفاده می‌کند و هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا نیز هشدار داده است کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثی‌ها تردیدی به خود راه نخواهد داد.

گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز با محکوم کردن حکومت ایران گفته است: «کسی که حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها را حمایت می‌کند و عروسک‌گردان آن‌هاست، جمهوری‌اسلامی است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها