ناظران سازمان ملل: روسیه با موشک ساخت کره شمالی به خارکیف حمله کرده است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۰

ناظران تحریمی سازمان ملل متحد در گزارشی به کمیته شورای امنیت گفتند که بقایای موشکی که در روز دوم ژانویه در شهر خارکبف اوکراین فرود آمد، نشان می‌دهد که این موشک، موشکی بالستیک از نوع هواسونگ-۱۱ ساخت کره شمالی بوده است.

خبرگزاری رویترز که این گزارش ۳۲ صفحه‌ای را مشاهده کرده، گزارش داده است که ناظران تحریم‌های سازمان ملل متحد به این نتیجه رسیده‌اند این موشک از سری موشک‌های هواسونگ-۱۱ کره شمالی بوده است و اقدام کره شمالی در ارایه این موشک‌ها به روسیه نقض تحریم تسلیحاتی است که سازمان ملل علیه کره شمالی وضع کرده است.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به دلیل برنامه‌های موشکی بالستیک و هسته‌ای خود تحت تحریم‌های سازمان ملل بوده است.

سه ناظر تحریمی در اوایل ماه جاری برای بازرسی پسماندها به اوکراین سفر کردند اما هیچ مدرکی دال بر اینکه این موشک ساخت کدام کشور بوده و از کجا پرتاب شده است پیدا نکردند.

آنها در گزارش ۲۵ آوریل به کمیته تحریم‌های کره شمالی شورای امنیت نوشتند: «اطلاعات در مورد مسیر ارائه شده توسط مقام‌های اوکراینی نشان می‌دهد که این موشک از داخل خاک فدراسیون روسیه پرتاب شده است.»

به گفته آنها، اگر این موشک را روس‌ها از خاک خود پرتاب کرده باشند، می‌توان نتیجه گرفت که آن را از کره شمالی گرفته‌اند.

هیات‌های روسیه و کره شمالی در سازمان ملل در نیویورک حاضر به اظهارنظر درباره این گزارش نشدند. با این همه دو کشور همواره همکاری نظامی در جنگ اوکراین را رد کرده‌اند.

ایالات متحده و کشورهای غربی کره شمالی را به انتقال سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین متهم کرده‌اند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل در فوریه، ایالات متحده روسیه را به پرتاب موشک‌های بالستیک ارائه شده از سوی کره شمالی علیه اوکراین در حداقل ۹ مورد متهم کرد.

ناظران سازمان ملل اعلام کردند که موشک‌های بالستیک سری هواسونگ-۱۱ برای اولین بار توسط پیونگ یانگ در سال ۲۰۱۹ به صورت علنی آزمایش شدند.

روسیه ماه گذشته تمدید سالانه تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی را وتو کرد. فعالیت گروهی از کارشناسان که در ۱۵ سال گذشته بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی بر سر برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور نظارت داشتند روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت، به پایان می‌رسد.

چند روز پس از حمبه دوم ژانویه، دفتر دادستانی منطقه خارکیف قطعاتی از موشک را در اختیار رسانه‌ها قرار داد و گفت که این موشک با مدل‌های روسی متفاوت است و «ممکن است این موشکی باشد که کره شمالی آن را به روسیه داده است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها