دو سناتور آمریکایی در نامهای به مقامهای ارشد دولت جو بایدن هشدار دادند جمهوری اسلامی ممکن است با استفاده از درآمد حاصل از استخراج بیتکوین، به «حمایت مالی از عملیات تروریستی» بپردازد.
الیزابت وارن و آنگوس کینگ، دو سناتور آمریکایی در نامهای نسبت به تهدید بالقوه امنیت ملی ناشی از عملیات استخراج بیتکوین از سوی جمهوری اسلامی هشدار دادند.
این نامه خطاب به لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، جنت یلن، وزیر خزانهداری این کشور و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نوشته شده است.
این سناتورها خواستار توضیح در مورد تلاشهای دولت بایدن برای مبارزه با این اقدام جمهوری اسلامی شدند.
روز ۱۲ اردیبهشت، چانگ پنگ ژائو، موسس و مدیرعامل سابق صرافی رمزارز باینسس، بزرگترین صرافی رمزارز آنلاین جهان، به جرم نقض قوانین پولشویی ایالات متحده و نادیده گرفتن تحریمهای جمهوری اسلامی به چهار ماه حبس محکوم شد.
مقامهای قضایی آمریکا در تحقیقات خود صدها هزار تراکنش مشکوک را کشف کردند که برخی از آنها مرتبط با کاربران داخل ایران یا نقل و انتقال پول به حسابهای مربوط به گروههای حماس و القاعده بوده است.
استخراج بیتکوین در ایران در سال ۲۰۲۱، یک میلیارد دلار درآمد برای این کشور داشته است.
وارن و کینگ گفتهاند ایران از رمزارزها برای «فرار از تحریمها و تامین مالی گروههای تروریستی» استفاده کرده است.
این دو سناتور خواستار تشدید اقدامات دولت واشینگتن برای مقابله با تهدیدات ناشی از این فعالیتهای جمهوری اسلامی شدند.
آمریکا تا کنون تحریمهایی را در زمینه مبادلات رمزارز برای جلوگیری از پولشویی و قاچاق مواد مخدر و سایر اقدامات قانونی وضع کرده است. به عنوان نمونه، در سال ۱۴۰۱، وزارت خزانهداری آمریکا دو سایت روسی هایدرا مارکت، بزرگترین سایت خرید و فروش اقلام غیرقانونی در دارکنت و صرافی رمز ارز گارانتکس را تحریم کرد.
همچنین سال گذشته، مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، گفت صرافی بایننس، امکان انجام ۹۰۰ میلیون دلار تراکنش را بین آمریکا و کاربران ایرانی ایجاد کرد.
طبق اعلام وزارت دادگستری آمریکا، بخش قابل توجهی از مشتریان بایننس در جاهایی بودند که تحت تحریم قرار داشتند و بایننس مطلع بوده است که بیشتر این مشتریان از ایران بودهاند.
آذر ماه سال گذشته، بایننس با پذیرش جرم خود در نقض قوانین پولشویی آمریکا، با وزارت دادگستری آمریکا توافق کرد برای حلوفصل این پرونده بیش از چهار میلیارد دلار پرداخت کند.
دو سناتور آمریکایی در نامه خود نوشتند که برآورد میشود ایران هفت درصد از بازار جهانی بیتکوین را در دست داشته باشد و احتمالا تا یک میلیارد دلار درآمد از این بخش دارد.
در نامه وارن و کینگ تاکید شده است استخراجکنندگان ارز دیجیتال در ایران ملزم به فروش محصولات خود به بانک مرکزی جمهوری اسلامی هستند.
به گفته این دو سناتور آمریکایی، رمزارز به دولت ایران کمک میکند تا از تحریمها فرار کند و این یک «تهدید مستقیم» برای امنیت ملی آمریکاست.
تیر ماه سال گذشته، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد این کشور طی چند روز میلیونها دلار ارز دیجیتال متعلق به نیروی قدس سپاه پاسداران و حزبالله لبنان را توقیف کرده است.
این توقیف، بزرگترین توقیف ارز دیجیتال از این گروهها تا آن زمان به شمار میرفت.
مقامهای اسرائیل میگویند جمهوری اسلامی به استفاده از رمزارز برای حمایت مالی حملات علیه این کشور ادامه میدهد.
سناتور الیزابت وارن یکی از سرسختترین منتقدان کریپتو در دولت ایالات متحده است و «کریپتو را با کودکآزاری، پولشویی و تروریسم مرتبط میداند».
او پیشنهاد دهنده طرحی علیه کریپتو است.