آمریکا واردات اورانیوم غنی‌شده از روسیه را ممنوع کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۵

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت قانونی را امضا کرد که واردات اورانیوم غنی شده از روسیه را ممنوع می‌کند. براساس این قانون، واردات سوخت راکتورهای اتمی از روسیه از ۹۰ روز دیگر ممنوع خواهد شد.

این قانون همچنین بودجه‌ای حدود دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار را برای تامین اورانیوم غنی شده در داخل آمریکا را برای نیروگاه‌‌های هسته این کشور تامین می‌کند. این مبلغ پیش از این به تصویب کنگره رسیده بود اما تخصیص آن به اعمال محدودیت‌هایی از سوی دولت بر واردات اورانیوم روسیه مشروط شده بود.

بر اساس آمارهای وزارت انرژی، روسیه بزرگ‌ترین منبع خارجی سوخت هسته‌ای آمریکا است و روسیه حدود یک چهارم اورانیوم مورد استفاده در راکتورهای ایالات متحده را تامین می‌کند. روسیه از این طریق سالانه حدود یک میلیارد دلار درآمد کسب می‌کند.

هدف این قانون کاهش درآمدهای دولت روسیه در زمان جنگ این کشورعلیه اوکراین است.

به گفته جاناتان هینز، رئیس شرکت تحقیقات بازار سوخت هسته‌ای UxC، قطع واردات اورانیوم غنی‌شده روسیه می‌تواند قیمت آن را ۲۰ درصد افزایش دهد.

اما این قانون به وزارت انرژی اجازه می‌دهد در صورت یافتن منبع جایگزین یا اگر مشخص شود واردات از روسیه در راستای منافع ملی است، معافیت‌هایی را صادر کند که اجازه واردات اورانیوم غنی‌شده روسیه را تا سال ۲۰۲۸ می‌دهد.

در عین حال این احتمال نیز وجود دارد که روسیه دست به اقدامی تلافی‌جویانه بزند. در دسامبر سال گذشته، تنکس ( Tenex)، یک تامین‌کننده اورانیوم دولتی روسیه، به مشتریان آمریکایی هشدار داد که در صورت اعمال ممنوعیت از سوی قانونگذاران آمریکایی، کرملین ممکن است در اقدامی پیشگیرانه صادرات سوخت هسته‌ای خود به ایالات متحده را ممنوع کند.

اگرچه این شرکت اعلام کرده که به‌طور کامل قصد دارد تا به تمام تعهدات خود در قبال آمریکا احترام بگذارد ولی در عین حال افزوده است که تنکس Tenex هیچ کنترلی بر هر اقدامی که کرملین ممکن است انجام دهد ندارد.

صاحبان نیروگاه‌های هسته‌ای در ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای ممنوعیت واردات اورانیوم غنی‌شده هستند. سخنگوی کانستلیشن Constellation، بزرگ‌ترین اپراتور نیروگاه‌های هسته‌ای ایالات متحده، گفت که این شرکت هماهنگی‌های لازم را با تامین‌کنندگان سوخت انجام داده تا سوخت مورد نیاز برای عملیات خود را تا سال۲۰۲۹ تامین کند و قراردادها پس از آن نیز تمدید شوند.

به گزارش بلومبرگ، تحلیلگران می‌گویند ممکن است هنوز اپراتورهای نیروگاه‌های کوچک‌تری وجود داشته باشند که به طور کامل برای این اختلال آماده نشده باشند.

ایالات متحده زمانی یکی از تامین‌کنندگان پیشرو اورانیوم غنی‌شده بود، اما دهه‌ها پیش برتری خود را در این صنعت از دست داد. این کشور اکنون تنها یک مرکز غنی‌سازی تجاری در نیومکزیکو دارد که متعلق به یک کنسرسیوم بریتانیایی، هلندی و آلمانی است.

شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «برای کاهش و در نهایت حذف وابستگی کنونی ما به اورانیوم روسیه برای راکتورهای غیرنظامی انرژی هسته‌ای، مهم‌ترین گامی که دولت آمریکا می‌تواند بردارد، سرمایه‌گذاری در غنی‌سازی تجاری است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبرها
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها