نفوذ عمیق‌تر تانک‌های اسرائیل در رفح همزمان با هشدار قطر درباره آتش‌بس

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۵

تانک‌های اسرائیلی روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت به شکل عمیق‌تری در شرق رفح نفوذ کردند و به برخی از مناطق مسکونی رسیدند. بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل حملات خود را در این شهر مرزی غزه که بیش از یک میلیون نفر پس از هفت ماه جنگ در آن پناه گرفته بودند، افزایش داده است.

متحدان بین‌المللی اسرائیل و گروه‌های امدادی بارها خواستار خودداری اسرائيل از تهاجم زمینی به رفح مملو از پناهجویان شده و نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی بالقوه هشدار داده‌اند.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر روز سه‌شنبه، گفت که عملیات اسرائیل در رفح، تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در مذاکراتی که با میانجیگری قطر و مصر انجام می‌شود را به بن‌بست رسانده است.

عملیات اسرائیل در رفح که از ماه جاری آغاز شد، یک گذرگاه اصلی برای ورود کمک از مرز با را مصر بسته است؛ اقدامی که گروه‌های بشردوستانه می‌گویند وضعیت را بدتر کرده است.

نخست وزیر قطر افزود: «به خصوص در چند هفته گذشته، شاهد افزایش سرعت بودیم. اما متاسفانه، همه چیز در مسیر درست پیش نرفت و در حال حاضر تقریبا در یک وضعیت بن‌بست قرار داریم. البته آنچه در مورد رفح اتفاق افتاد ما را به عقب برد.»

شیخ محمد که کشورش در طول درگیری هفت ماهه میان حماس و اسرائیل میانجیگری کرده، گفت قطر برای حل این وضعیت به کار خود ادامه خواهد داد.

حمله به رفح، واشینگتن را بر آن داشت تا ارسال برخی کمک‌های نظامی به متحد خود، اسرائیل را متوقف کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۳ اردیبهشت در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس به احتمال عملیات نظامی گسترده اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه پرداخت و افزود این اقدام ممکن است در ابتدا موفقیت‌آمیز باشد اما «هزینه فوق‌العاده بالایی» برای غیرنظامیان فلسطینی مستقر در منطقه خواهد داشت.

به گفته وزیر خارجه ایالات متحده، صرف‌نظر از آن‌چه اسرائیل در رفح به انجام می‌رساند، «تعداد زیادی» از شبه‌نظامیان حماس در غزه باقی خواهند ماند.

اسرائیل می‌گوید بدون نابودی کامل هزاران شبه‌نظامی حماس که در رفح مستقرند، نمی‌تواند در جنگ پیروز شود. به گفته این کشور، این عملیات آن برای ریشه‌کن کردن چهار گردان باقی‌مانده حماس که در شهر مستقرند، ضروری است.

اسرائیل متعهد شده که حتی بدون حمایت متحدان خود به عملیات در رفح ادامه خواهد داد.

جنگ کنونی در غزه با حمله حماس به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر گذشته آغاز شد.

در آن حمله بر اساس آمار اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند.

به گفته وزارت بهداشت غزه که کنترل آن در دست حماس است، عملیات نظامی اسرائیل در غزه تاکنون بیش از ۳۵ هزار فلسطینی را کشته است.

بمباران ارتش اسرائیل در نوار غزه، این منطقه ساحلی را ویران کرده و باعث یک بحران انسانی عمیق شده است.

به گفته آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا)، که حدود ۴۵۰ هزار نفر طی هفته گذشته از رفح فرار کرده‌اند.

این آژانس در پستی در ایکس منتشر کرد، نوشت: «مردم با خستگی مداوم، گرسنگی و ترس روبرو هستند. هیچ کجا امن نیست.»


خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
از خاکستر
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها