بریتانیا از حمله موشکی به یک کشتی دیگر در دریای سرخ خبر داد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۳

سازمان دریانوردی بریتانیا از وقوع حادثه برای یک کشتی در نزدیکی جنوب بندر حدیده یمن واقع در حاشیه دریای سرخ خبر داد. حوثی‌های یمن تحت حمایت جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر بارها علیه کشتی‌رانی تجاری در دریای سرخ حملاتی انجام داده‌اند و حمل‌ونقل دریایی در این منطقه را تهدید کرده‌اند.

سازمان دریانوردی تجاری بریتانیا روز پنج‌شنبه سوم خرداد اعلام کرد فرمانده یک کشتی تجاری در سواحل یمن از اصابت موشک به آب‌های نزدیک خود خبر داد اما هیچ گزارشی مبنی بر جراحت یا خسارت از این کشتی دریافت نشده است.

بر اساس گزارش این سازمان، کشتی مورد نظر در حال حرکت به سمت مقصد بعدی خود است.

سازمان دریانوردی تجاری بریتانیا اعلام کرد این حادثه در ۹۸ مایل دریایی جنوب شهر بندری حدیده یمن اتفاق افتاده است.

شرکت امنیتی بریتانیایی امبری نیز اعلام کرد گزارشی دریافت کرده که یک کشتی تجاری در ۶۸ مایلی جنوب غربی حدیده آنچه را به عنوان یک «حمله موشکی» توصیف کرده، تجربه کرده است.

امبری گفت: «هیچ تلفات یا خسارتی گزارش نشده است.»

این شرکت در گزارش جداگانه‌ای اعلام کرد یک کشتی تجاری از برخورد یک پرتابه به آب در حدود ۳۳ مایل دریایی جنوب بندر مخا در یمن خبر داده است.

امبری افزود: «بر اساس گزارش‌ها، پرتابه به فاصله ۰/۲ نیوتن متری پشت کشتی به آب برخورد کرد. دو ساعت و نیم قبل، یک کشتی تجاری دیگر حمله موشکی در غرب مخا را گزارش کرده بود.»

این دو کشتی در طول این حوادث در فاصله دو تا پنج نیوتن متری از یکدیگر عبور می‌کردند.

شبه‌نظامیان حوثی وابسته به جمهوری اسلامی که در سال‌های اخیر کنترل اکثر مناطق پرجمعیت یمن را در یک جنگ داخلی به دست گرفته‌اند، چندین ماه است تردد کشتی‌های تجاری در این آبراه مهم جهان را مختل کرده‌اند.

حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، شرکت‌های کشتی‌رانی را مجبور به تغییر مسیر کشتی‌های خود به راه‌های طولانی‌تر و گران‌تر کرده است.

بریتانیا و آمریکا در ماه‌های اخیر حمله‌هایی را برای مقابله با حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌رانی تجاری در منطقه دریای سرخ انجام داده‌اند.

در اولین ساعات پنج‌شنبه سوم خرداد، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد نیروهای ایالات متحده چهارشنبه عصر به وقت صنعا چهار پهپاد را در مناطق تحت کنترل «حوثی‌های تروریست مورد حمایت ایران» در یمن منهدم کردند.

در ماه‌های گذشته مایکل اریک کوریلا، فرمانده سنتکام، در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان بار دیگر به حمایت گسترده جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی خود در منطقه اشاره کرد.

او گفت حملات حوثی‌ها به کشتی‌های جنگی آمریکا و کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و نیز حملات شبه‌نظامیان متحد جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، «نتیجه مستقیم» تهدید جمهوری اسلامی است که به تدریج در حال گسترش است.

این نظامی ارشد آمریکایی افزود حملات اوایل فوریه ایالات متحده به نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، گروه‌های شبه‌نظامی در عراق و سوریه را از حمله به نیروهای آمریکایی منصرف کرده اما در برابر شورشیان حوثی در یمن موثر نبوده است.

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثی‌ها در حمله به خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنش‌های هسته‌ای، از همه ابزارهای موجود استفاده می‌کند و هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»

گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا نیز پیش از این هشدار داده بود کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثی‌ها تردیدی به خود راه نخواهد داد.

گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، با محکوم کردن حکومت ایران در این رابطه گفته است: «کسی که حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها را حمایت می‌کند و عروسک‌گردان آن‌هاست، جمهوری‌اسلامی است.»

اتحادیه عرب به تازگی حملات حوثی‌‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن را شدیدا محکوم کرد.

جمهوری اسلامی بارها ادعا کرده که از حوثی‌ها حمایت تسلیحاتی نمی‌کند.

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه ۲۹ بهمن سال گذشته در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کرد حکومت ایران در انتقال سلاح به حوثی‌های یمن دست ندارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

از خاکستر
جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها