رانش زمین صدها نفر و بیش از هزار خانه را در یک روستای دورافتاده در پاپوآ گینه نو، دومین کشور پرجمعیت اقیانوس آرام جنوبی، مدفون کرد.
رسانههای محلی روز شنبه پنجم خرداد گزارش دادند بیش از ۳۰۰ نفر در منطقه مورد نظر مدفون شده و هزار و ۱۸۲ خانه با خاک یکسان شدند.
بیم آن میرود که تعداد تلفات و مجروحان به شکل چشمگیری افزایش یابد.
رانش زمین در روستای کائوکلام در استان انگا در ۶۰۰ کیلومتری شمال غرب پورت مورزبی پایتخت پاپوآ گینه نو، حوالی ساعت سه بامداد روز جمعه چهارم خرداد ماه رخ داد.
وزارت امور خارجه استرالیا روز شنبه اعلام کرد بیش از شش روستا در منطقه مولیتاکای استان انگا، تحت تاثیر رانش زمین قرار گرفتهاند.
پاپوآ گینه نو با ۱۰ میلیون نفر جمعیت پس از استرالیا که حدود ۲۷ میلیون نفر را در خود جای داده، پرجمعیتترین کشور در منطقه اقیانوس آرام جنوبی است.
رانش زمین دسترسی به راهها را مسدود کرده و بالگردها تنها راه رسیدن به منطقه هستند.
رادیوی آمریکایی اِنپیآر خبر داد کاروان امدادرسانی اضطراری به منطقه رسیده و در حال توزیع آب، مواد غذایی و سایر اقلام است.
سرهان آکتوپراک، رییس ماموریت سازمان بینالمللی مهاجرت در این جزیره اقیانوس آرام جنوبی، به اِنپیآر گفت: «تمامی باغهای تامین کننده غذای جمعیت روستا نابود شده و سه نهر آب آشامیدنی نیز در اثر رانش زمین مدفون شدهاند که این امر موجب مسدود شدن بزرگراه اصلی استان نیز شده است.»
او گفت روستاییان علاوه بر آب و غذا به سرپناه و پتو نیاز فوری دارند.
آوارهای حاصل از رانش زمین باعث قطع برق در منطقه شده و وضعیت ناپایدار زمین، امدادرسانی را با خطراتی همراه کرده است.
خبرگزاری فرانسه نوشت که زمین همچنان در حال لغزش و حرکت است.
منطقه تحت تاثیر رانش زمین، به اندازه سه تا چهار زمین فوتبال بوده است.
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، از تلفات جانی و ویرانیهای ناشی از این رخداد ابراز تاسف کرد.
او قرار بود سال گذشته اولین رییسجمهوری آمریکا باشد که از پاپوآ گینه نو بازدید میکند اما به دلیل تمرکز بر مشکلات داخلی، این سفر را لغو کرد.
بایدن در بیانیهای گفت: «ایالات متحده امروز مانند هر زمان دیگری کنار پاپوآ گینه نو، شریک و دوست نزدیک خود، ایستاده است.
کشور پاپوآ گینه نو محل نگهداری پناهجویانی بوده که استرالیا به این کشور میفرستد.
بهروز بوچانی، پناهنده و روزنامهنگار کُرد که سالها در جزیره مانوس پاپوآ گینه نو به سر برد، سال ۱۳۹۸ این جزیره را ترک کرد و پا به خاک نیوزیلند گذاشت.
شامگاه دوشنبه ۲۸ بهمن ماه سال ۱۳۹۳ نیز رضا براتی، پناهجوی ۲۳ ساله، در پی اغتشاش در بازداشتگاه پناهجویان در جزیره مانوس به زمین افتاد، سرش آسیب دید و سپس درگذشت.