مقامات پاکستانی میگویند در نتیجه تیراندازی نیروهای مرزبانی ایران در ساعات پایانی سهشنبه شب، هشت خرداد، در منطقه واشوک واقع در ایالت بلوچستان این کشور، چهار پاکستانی کشته و دو نفر مجروح شدند.
یکی از مقامهای پلیس در منطقه واشوک بلوچستان اعلام کرد مشخص نیست چرا تیراندازی شروع شده، اما تحقیقات برای یافتن دلیل این واقعه آغاز شده است.
پیشتر در سوم اردیبهشت سال جاری، دفتر نخستوزیری پاکستان در پایان نشست خبری مشترک نخستوزیر این کشور با ابراهیم رئیسی، در بیانیهای خبر داد دو کشور بر سر «توسعه رویکردهای مشترک برای مقابله با چالشهای مشترک از جمله تهدید تروریستی» توافق کردهاند.
ایران و پاکستان در سالهای گذشته بارها یکدیگر را به پناه دادن به گروههای مسلح مخالف خود متهم کردهاند و سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان، اولین سفر او پس از حملات متقابل دیماه سال ۱۴۰۲ میان سپاه پاسداران و ارتش پاکستان بود.
قبل از این حمله، جمهوری اسلامی پس از حمله موشکی خود به پاکستان اعلام کرد پایگاههای شبهنظامیان مرتبط با گروه «جیش العدل» را در داخل پاکستان هدف قرار داده است، هرچند اسلامآباد پس از حمله موشکی اعلام کرد غیرنظامیان مورد اصابت قرار گرفته و دو کودک کشته شدهاند.
پاکستان هم در حملهای پهپادی یکی از روستاهای مرزی ایران در سراوان را هدف گرفت که دستکم ۱۰ کشته برجای گذاشت و مدعی شد در این حمله «مخفیگاه تروریستها» را هدف گرفته است.
سفر رئیسی به پاکستان به عنوان یک گام کلیدی برای عادیسازی روابط با اسلامآباد تلقی شد چون پیش از آن و پس از حملات موشکی متقابل طرفین، پاکستان سفیر خود را از تهران فراخواند و به همتای ایرانی اجازه بازگشت به اسلامآباد را نداد. پاکستان همچنین تمامی تعاملات دیپلماتیک و تجاری سطح بالای خود با ایران را لغو کرد.
پس از آن حملات، تلاشهای سریع برای کاهش تنشها بین دو طرف به تضمینهایی ناظر به احترام هر دو کشور به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر منجر شد و وعدههایی هم برای گسترش همکاریهای امنیتی و درخواستهایی برای بازگشت سفرا داده شد.
دولت پاکستان هنوز واکنشی رسمی به تیراندازی اخیر نیروهای مرزبانی ایران به داخل خاک پاکستان که اطلاعرسانی درباره تلفات آن از سوی مقامهای پلیس پاکستان با تاخیر بسیار انجام شده، نشان نداده است.