آغاز یک کارزار بین‌المللی جدید برای آزادی نرگس محمدی

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۲

سازمان گزارشگران بدون مرز روز سه‌شنبه ۲۲ خرداد از تشکیل یک کارزار بین المللی جدید برای آزادی فوری نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه نوبل صلح خبر داد.

چهار سازمان برجسته فعال در زمینه حقوق بشر و آزادی رسانه‌ها، از جمله انجمن قلم آمریکا، بنیاد بین‌المللی مدافعان حقوق بشر، بنیاد نرگس و گزارشگران بدون مرز این کارزار را به راه انداخته‌اند.

این کارزار با عنوان «ائتلاف آزادی نرگس» فعالیت خواهد کرد.

تشکیل این ائتلاف سه روز پس از آن صورت می‌گیرد که محمدی بار دیگر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محاکمه شد. جلسه دادگاه این فعال حقوق بشر روز ۱۹ خرداد بدون حضور او و به صورت غیرعلنی در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

محمدی روز ۲۹ اردیبهشت‌ با انتشار نامه‌ای در واکنش به احضار به دادگاه انقلاب، خواستار برگزاری علنی جلسه محاکمه خود شده بود.

دادگاه اعلام نظر محمدی درباره تحریم انتخابات مجلس و صحبت‌های او در مورد آزار جنسی و تعرض به دینا قالیباف را از مصادیق تبلیغ علیه نظام دانسته است.

قالیباف، روزنامه‌نگار و دانشجوی دانشگاه بهشتی، روز ۲۸ فروردین در تهران بازداشت شد. او پس از آن روایت خود را از بازداشتش به دست گشت ارشاد منتشر کرد و از خشونت ماموران و «ضرب و جرح و آزار جنسی» آن‌ها خبر داد.

گزارشگران بدون مرز روز ۲۲ خرداد با اشاره به عمل جراحی قلب محمدی در سال گذشته، وضعیت سلامتی او را «بحرانی» توصیف کرد و نوشت این فعال حقوق بشر در دوران حبس خود بارها از حق رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

این سازمان افزود: «وضعیت اسفناک محمدی نشان‌‎دهنده نقض فاحش و نظام‌مند حقوق بشر در ایران است، جایی که بسیاری افراد به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و دیگر آزادی‌های اساسی مجازات می‌شوند.»

محمدی روز ۱۴ مهر سال گذشته برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ شد. او دومین ایرانی برنده این جایزه پس از شیرین عبادی است که در سال ۲۰۰۳ نوبل صلح را از آن خود کرد.

«ائتلاف آزادی نرگس» ضمن دعوت از رهبران جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری برای پیوستن به این کارزار، از جمهوری اسلامی خواست به وظایف بین‌المللی خود پایبند باشد و حق آزادی بیان، حق برگزاری تجمعات صلح‌آمیز و حق دسترسی زندانیان به رسیدگی پزشکی را تامین کند.

«ائتلاف آزادی نرگس» همچنین از مردم خواست با هشتگ #FreeNarges به این کارزار ملحق شوند و همبستگی خود را با محمدی و دیگر افراد تحت ستم و سرکوب حکومت ایران به نمایش بگذارند.

پیش‌تر و در روز ۱۶ خرداد، محمدی کارزاری برای هم‌صدایی‌ علیه‌ تعرض و آزار جنسی به راه انداخت.

او همچنین روز یکم اردیبهشت در مطلبی اختصاصی که در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار گرفت، نوشت: «مبارزه زنان ایران علیه حجاب اجباری، صرفا مبارزه برای حق پوشش نیست و ستیز حکومت با زنان هم برای یک فریضه دینی نیست.».

او افزود: «هم زنان ایران و هم رژیم جمهوری اسلامی هر دو آگاهند که مساله، شکست استبداد دینی است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها