شمار آوارگان جهان در سال ۲۰۲۳ از ۱۱۷ میلیون نفر گذشت

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۴

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد تعداد افرادی که به اجبار محل زندگی خود را ترک کرده و آواره شده‌اند تا پایان سال گذشته به رقم بی‌سابقه ۱۱۷/۳ میلیون نفر رسیده است. این رقم ممکن است در صورت عدم تغییرات عمده سیاسی در جهان افزایش یابد.

سازمان ملل دلیل اصلی آوارگی مردم جهان را درگیری‌های نظامی عنوان کرد و گفت با توجه به ادامه درگیری‌ها در نقاطی همچون غزه، سودان و میانمار، تعداد آوارگان می‌تواند افزایش یابد.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل روز پنج‌شنبه ۲۴ خرداد گفت: «اینها پناهندگان، پناهجویان، آوارگان داخلی و افرادی هستند که به دلیل درگیری، آزار و شکنجه و به خاطر اشکال مختلف و پیچیده‌تر خشونت از خانه‌های خود رانده شده‌اند.»

او افزود: «درگیری‌ها عامل بسیار بسیار عمیقی برای این جابه‌جایی بوده است.»

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در گزارش خود در مورد روند جهانی آوارگی اجباری اعلام کرد در ۱۲ سال گذشته، هر سال تعداد افرادی که به اجبار آواره شده‌اند، بیشتر شده است.

بر اساس این گزارش، تخمین زده می‌شود آوارگی اجباری در چهار ماه اول سال ۲۰۲۴ همچنان بیشتر شود.

تعداد آوارگان احتمالا تا پایان ماه آوریل از ۱۲۰ میلیون نفر فراتر رفته است.

گراندی با اشاره به خطر درگیری‌های جدید گفت: «متاسفانه تا زمانی که تغییری در ژئوپلیتیک بین‌المللی رخ ندهد، من واقعا شاهد افزایش این رقم هستم.»

از جمله درگیری‌هایی که باعث آوارگی شده‌اند جنگ در سودان است که گراندی آن را «یکی از فاجعه‌بارترین» جنگ‌ها توصیف کرد و گفت که نسبت به سایر بحران‌ها توجه کمتری به خود جلب کرده است.

این مقام سازمان ملل متحد تاکید کرد بیش از ۹ میلیون نفر در داخل کشور سودان آواره شده‌اند و دو میلیون نفر دیگر به کشورهای همسایه از جمله چاد، مصر و سودان جنوبی گریخته‌اند.

او با اشاره به هجوم مردمی که به دنبال امنیت در چاد هستند، گفت: «هر روز صدها نفر وارد این کشور می‌شوند.»

در غزه، بمباران و عملیات زمینی اسرائیل باعث شده حدود ۱/۷ میلیون نفر که نزدیک به ۸۰ درصد جمعیت فلسطین را تشکیل می‌دهند، در داخل این منطقه آواره شوند.

در میان آوارگان غزه، بسیاری چندین بار مجبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند.

گراندی هشدار داد عبور احتمالی اهالی غزه از شهر مرزی رفح برای رسیدن به خاک مصر برای فرار از حمله نظامی اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود.

او گفت: «بحران آوارگان در خارج از غزه در همه سطوح فاجعه‌بار خواهد بود زیرا هیچ تضمینی نیست که آنان بتوانند روزی به غزه بازگردند».

بر اساس آمار سازمان ملل، در سال ۲۰۲۲ از مجموع آوارگان و پناهندگان، ۳۵/۳ میلیون نفر پناهنده و ۵۲/۵ میلیون نفر آواره بوده‌اند. ۵/۴ میلیون نفر نیز متقاضی پناهندگی و ۵/۲ میلیون نفر دیگر نیازمند حمایت بین‌المللی بوده‌اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده بود همه این افراد «تقریبا در همه جا با محیط خصمانه‌تر، به ویژه در مورد پناهندگان، روبه‌رو هستند».

گزارش این کمیساریا اضافه کرده بود سه-چهارم پناهجویان به کشورهای کم‌درآمد و متوسط فرار می‌کنند و فقط یک-چهارم ایشان می‌توانند خود را به کشورهای ثروتمند جهان برسانند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها