کشتی گشتی کانادا از کنار زیردریایی روسیه در بندر هاوانا می‌گذرد

حضور هم‌زمان کشتی‌های جنگی روسیه، آمریکا و کانادا در نزدیکی کوبا

جمعه ۱۴۰۳/۰۳/۲۵

یک کشتی گشتی نیروی دریایی کانادا بامداد روز جمعه ۲۵ خرداد، وارد آب‌های کوبا شد. ساعاتی پیش از آن ایالات متحده اعلام کرده بود که یک زیردریایی تهاجمی سریع در پایگاه دریایی گوانتانامو پهلو گرفته است.

این اقدام در آستانه یک رزمایش دریایی در کوبا صورت می‌گیرد که روسیه با چند کشتی در آن شرکت می‌کند.

تلاقی کشتی‌های روسیه، کانادا و آمریکا در کوبا، در فاصله ۱۶۰ کیلومتری فلوریدا، یادآور تنش‌های قدیمی جنگ سرد و نشانه روابط پرتنش کنونی بین روسیه و کشورهای غربی بر سر جنگ اوکراین است.

با این حال، هم ایالات متحده و هم کوبا گفته‌اند که کشتی‌های جنگی روسیه هیچ تهدیدی برای منطقه ندارند. روسیه و کانادا نیز ورود کشتی‌های جنگی خود به کوبا را امری عادی توصیف کرده‌اند.

ناوچه آدمیرال گورشکوف و زیردریایی هسته‌ای کازان، روز چهارشنبه پس از برگزاری یک دوره آموزش «سلاح‌های موشکی با دقت بالا» در اقیانوس اطلس به بندر هاوانا رفتند.

کشتی گشت‌زنی مارگارت بروک کانادا اوایل روز جمعه مانورهای خود را برای ورود به بندر هاوانا آغاز کرد. فرماندهی عملیات مشترک کانادا گفت که این بازدید از بندر هاوانا به‌منظور «قدردانی از روابط دوجانبه طولانی مدت» بین کانادا و کوبا صورت می‌گیرد.

فرماندهی جنوبی ایالات متحده گفت که زیردریایی تهاجمی سریع هلنا برای بازدیدی معمولی از بندر گوانتانامو، یک پایگاه دریایی ایالات متحده در جنوب شرقی جزیره در حدود ۸۵۰ کیلومتری هاوانا رسیده است.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «محل و مسیر کشتی از قبل برنامه‌ریزی شده بود.»

یک دیپلمات کانادایی نیز ورود کشتی گشتی مارگارت بروک را «روال و بخشی از همکاری دیرینه دو کشور» دانست و گفت که بازدید، ارتباطی با حضور کشتی‌های روسی ندارد.

روسیه و کوبا در دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق و جنگ سرد متحدانی نزدیک بودند و تنش بین آنها با واشینگتن بر سر حضور کمونیسم در «حیاط خلوت» آمریکا با بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ به اوج خود رسید.

مسکو که روابط خود را با هاوانا حفظ کرده است، عصبی بودن آشکار غرب از این رابطه و نیز رزمایش دریایی مشترک روسیه و کوبا را زیر سوال برده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز پنج‌شنبه در پاسخ به این سوال که مسکو با اعزام کشتی‌های جنگی به کوبا چه سیگنالی ارسال می کند، گفته بود که غرب هرگز متوجه ارسال سیگنال‌های روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک نشده است.

زاخارووا گفت: «به محض اینکه نوبت به تمرین‌ها یا سفرهای دریایی می‌رسد، بلافاصله سؤالات و تمایل به دانستن این پیام‌ها را می‌شنویم. چرا فقط سیگنال‌های مربوط به ارتش و نیروی دریایی ما به غرب می‌رسد؟»

انتظار می‌رود کشتی‌های جنگی روسیه تا ۲۸ خرداد در بندر هاوانا باقی بمانند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
کاملا هریس و ایران
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها