نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، درباره افزایش تهدیدهای جاسوسی و سایبری ایران و دیگر کشورهای همسو از جمله روسیه و چین هشدار داد. او این گونه فعالیتها را متوجه ترکیه نیز کرد.
جاسوسی سایبری جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۳ در آلمان بیشتر بر ایرانیان مقیم این کشور تمرکز داشته است.
عمده حملات صورت گرفته علیه این گروه از طریق عملیات فیشینگ یا سوءاستفاده از شکافهای امنیتی نرمافزاری صورت گرفته است.
فایزر که برای ارائه گزارش ویژه سالانه حفاظت از قانون اساسی در جمع خبرنگاران در برلین حاضر شده بود گفت تهدید علیه دموکراسی آلمان و نهادهای این کشور از طریق جاسوسی، خرابکاری، دروغرسانی و حملات سایبری به بالاترین حد خود رسیده است.
گزارش حفاظت از قانون اساسی، گزارشی سالانه درباره فعالیت گروههای راست افراطی، چپ افراطی، محافل افراطی اسلامی و نیز فعالیتهای جاسوسی و سایبری در آلمان است.
گزارش امسال آلمان نشان میدهد عملیات سایبری و جاسوسی جمهوری اسلامی، روسیه، چین و ترکیه علیه این کشور هر کدام با اهداف متفاوتی صورت میگیرد.
دولت آلمان تاکید کرده است هکرهای حکومتی ایران که بهطور مداوم مشغول گسترش مهارتهای خود هستند، دستکم از سال ۲۰۱۳ با انجام حملات سایبری گوناگون به دنبال سرقت اطلاعات از کشورهای مختلف بودهاند.
در گزارش حفاظت از قانون اساسی آلمان آمده هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی در حملات خود از ترفندهای مهندسی اجتماعی و بدافزارهای اختصاصی یا رایگان استفاده کردهاند.
دولت آلمان همچنین با ابراز نگرانی از حملات سایبری چین، جاسوسی برای سرقت اطلاعات تحقیقاتی، تجاری، سیاسی و فنآوری را از عمده اهداف عملیات پکن در این کشور توصیف کرد.
سرویس اطلاعات نظامی روسیه نیز از جمله گروههایی به حساب میرود که در سال ۲۰۲۳ حملاتی را علیه اهداف سیاسی آلمان از جمله حزب سوسیال دمکرات این کشور ترتیب داده است.
مرداد ۱۴۰۲، اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان در گزارشی مشابه از «تلاش هکرهای جمهوری اسلامی برای جاسوسی از مخالفان نظام» در این کشور خبر داده بود.
این نهاد دولتی با نام بردن از گروه «بچه گربههای دلربا»، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت هکرهای حکومتی ایران با ایجاد هویتهای جعلی، افراد و نهادهای ایرانی فعال علیه جمهوری اسلامی را طعمه خود کردهاند.
ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۲ این گروه هکری را در فهرست تحریمهای خود قرار داد.