ارتش اوکراین روز یکشنبه سوم تیر با استناد به تصاویر ماهوارهای از انهدام یک انبار سلاح در منطقه کراسنودار در جنوب روسیه خبر داد. از این پایگاه برای آمادهسازی و پرتاب پهپادهای ساخت ایران و همچنین آموزش نیروهای نظامی روسیه استفاده میشد.
پیشتر گزارشهایی در خصوص شنیده شدن صدای یک انفجار قوی در نزدیکی یک فرودگاه در این منطقه منتشر شده بود.
به گفته مقامهای اوکراینی، تعدادی از مربیان و کارآموزانی که در حال کار بر روی نحوه عملکرد پهپادهای شاهد ساخت ایران بودند، در این حمله کشته شدند.
زمان وقوع این حمله شامگاه جمعه یکم تیر عنوان شده است.
جمهوری اسلامی یکی از متحدان اصلی ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، در کارزار جنگی این کشور علیه اوکراین به شمار میرود.
حکومت ایران متهم است که پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.
شبکه اسکاینیوز ۲۰ دیماه ۱۴۰۲ گزارش داد حکومت ایران یک پهپاد تهاجمی جدید به نام شاهد ۱۰۷ طراحی کرده که قرار است در جنگ روسیه علیه اوکراین به کار گرفته شود.
ایالات متحده، بریتانیا و کانادا روز ششم اردیبهشت در اقدامی هماهنگ، تحریمهای جدیدی را علیه صنعت پهپادی جمهوری اسلامی وضع کردند.
مسکو هنوز در خصوص خسارات حمله اوکراین به انبار پهپادهای شاهد در کراسنودار اظهار نظر نکرده و تنها گفته چندین پهپاد اوکراینی شامگاه جمعه از سوی سامانههای دفاعی روسیه رهگیری و ساقط شدند.
این انبار در ساحل دریای آزوف و روبهروی شهر بندری ماریوپل اوکراین قرار دارد. این شهر از اردیبهشت ۱۴۰۱ به دست نیروهای روسیه اشغال شده است.
در رویدادی دیگر، روسیه اعلام کرد حمله موشکی اوکراین به شهر بندری سواستوپول در کریمه اشغالی، پنج کشته بر جای گذاشت که در میان آنان دو کودک نیز دیده میشوند.
این حادثه پس از آن رخ داد که سامانههای دفاعی روسیه پنج موشک اوکراینی را در آسمان منطقه سرنگون کردند و سقوط ضایعات این موشکها تلفات به بار آورد.
به گفته وزارت بهداشت روسیه، ۱۲۴ نفر نیز بر اثر این حمله مجروح شدند.
حمله پهپادی اوکراین به بلگورود روسیه هم منجر به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن سه تن دیگر شد. بلگورود در ۴۰ کیلومتری مرز اوکراین واقع است.
در سوی مقابل، روسیه منطقه خارکیف در شمال شرقی اوکراین را بمباران کرد که این حمله جان دستکم یک تن را گرفت.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
سفر اخیر پوتین به کره شمالی و همکاریهای تسلیحاتی میان مسکو و پیونگیانگ به تشدید نگرانیها در میان کییف و متحدان غربی آن دامن زده است.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز ۱۰ خرداد اعلام کرد «زمان آن فرا رسیده است» کشورهای عضو این پیمان به اوکراین اجازه دهند با سلاحهای غربی به روسیه حمله کند.