با تشدید درگیریها در کنیا، گزارش شده که پلیس این کشور دستکم ۵ معترض را کشته است. تظاهرکنندگان در اعتراض به لایحه جدید افزایش مالیات، به مجلس این کشور حمله کردند و بخشی از ساختمان پارلمان را به آتش کشیدند.
بنا به شهادت خبرنگاران حاضر در محل درگیریها، دستکم مرگ سه تن از معترضان در درگیری با پلیس مستند شده، در حالی که کارکنان پزشکی اعلام کردند که پنج نفر دیگر نیز کشته شدهاند.
برخی از گزارشها حاکی از آن است که در این درگیریها دستکم ۱۰ نفر کشته و بیش از ۳۰ نفر هم زخمی شدهاند.
این تظاهرات گسترده که به خشونت گرایید، در پی بررسی طرح افزایش مالیات در پارلمان این کشور رخ داد.
دولت برای بازپرداخت بدهیهای خارجی خود، طرح افزایش مالیات اضافی را مطرح کرده است درحالی که افزایش بهای بنزین و موادغذایی طی ماههای گذشته باعث افزایش فشار اقتصادی بر شهروندان کنیا به دنبال دوسال پیاپی خشکسالی و کاهش ارزش ملی پول این کشور، شده است.
درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی با ورود واحدهای ضدشورش تشدید شد. نیروهای پلیس پس از آنکه نتوانستند با گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش جمعیت را متفرق کنند، اقدام به تیراندازی مستقیم به سمت معترضان کردند.
کمیسیون حقوق بشر کنیا تصاویری ارسال کرده که نشان میدهد پلیس با شلیک مستقیم گلوله، معترضان را هدف قرار میدهد.
گزارشها همچنین از سرایت درگیریها به شهرهای دیگر حکایت دارد و بسیاری از معترضان خواستار استعفای رییسجمهوری این کشور، ویلیام روتو، شدهاند که با شعار بهبود اقتصادی بر سر کار آمده است.
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، در جریان سفر روتو در ماه مه به واشینگتن، از کنیا به عنوان متحد اصلی غیرناتو آمریکا نام برد.
در پی بالا گرفتن خشونتها، آمریکا از دولت کنیا خواسته که در برخورد با معترضان از خود خویشتنداری نشان دهد.
نتبلاکس، نهادی غیردولتی که دسترسی به اینترنت در جهان را رصد میکند، گزارش کرد که خدمات اینترنتی در سراسر کنیا و در جریان درگیریها با اختلالات شدیدی همراه بوده است. این درحالی است که ارائه کننده اصلی خدمات اینترنتی در کنیا مدعی شده که قطعی دو کابل زیر دریا به اختلال و قطعی اینترنت منجر شده است.
رسانه مستقل KTN که درگیریها را پوشش میدهد نیز گفته است که تحت فشار قرار گرفته و از تهدید به تعطیلی این رسانه از سوی دولت خبر داده است.