نتایج یک نظرسنجی که از سوی اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا انجام شد، نشان میدهد مردم اروپا از پیروزی اوکراین در نبرد با روسیه مطمئن نیستند.
این نظرسنجی برای ارزیابی رویکرد مردم اوکراین و ۱۴ کشور عضو اتحادیه اروپا در قبال جنگ روسیه علیه اوکراین انجام شده است.
بنا بر اعلام شورای روابط خارجی اروپا، اکثر مشارکتکنندگان غیراوکراینی در این نظرسنجی معتقد بودند کییف قادر به شکست مسکو در میدان نبرد نخواهد بود.
در این میان، حدود یک سوم از مشارکتکنندگان اروپایی گفتند مناقشه اوکراین نهایتا از طریق مذاکرات صلح به پایان خواهد رسید و ۳۱ درصد آنان نیز پیروزی روسیه بر اوکراین را محتمل دانستند.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
در یکی از آخرین تحولات میدان نبرد، روسیه اعلام کرد پنج فروند جنگنده چندمنظوره سوخو سو-۲۷ اوکراین را با موشکهای اسکندر-ام در فرودگاه میرهرود در منطقه پولتاوا در مرکز اوکراین منهدم کرده و به دو فروند جنگنده دیگر در این فرودگاه آسیب رسانده است.
بر اساس نظرسنجی شورای روابط خارجی اروپا، اکثر اوکراینیها (۵۸ درصد) معتقدند کییف همچنان میتواند روی حمایتهای بینالمللی حساب کند و کشورشان نهایتا بر روسیه غلبه خواهد کرد.
در همین حال سی درصد از اوکراینیها، مذاکرات صلح را پایانبخش مناقشه کنونی میدانند و یک درصد از مردم اوکراین هم میگویند این جنگ با پیروزی روسیه به پایان میرسد.
بر اساس این پیمایش، در میان اعضای اتحادیه اروپا، استونی تنها کشوری است که مردم آن فکر میکنند گزینه محتملتر در این جنگ، پیروزی اوکراین است. ۳۸ درصد مردم این کشور غلبه اوکراین بر روسیه را محتمل میدانند.
نتایج این نظرسنجی چهارشنبه ۱۳ تیر و در آستانه نشست پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) منتشر شد که قرار است از ۱۹ تا ۲۱ تیر در واشینگتن برگزار شود.
این پیمایش از جمله در کشورهای بلغارستان، جمهوری چک، استونی، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لهستان، پرتغال، هلند، اسپانیا و سوئد انجام گرفت.
در هفتههای اخیر و پس از پیشروی روسیه در منطقه خارکیف در شمال شرقی اوکراین، متحدان این کشور کوشیدهاند حمایتهای مالی و نظامی خود را افزایش داده و به کییف در خصوص تداوم کمکها اطمینان خاطر دهند.
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده روز ۱۲ تیر پیش از دیدار با همتای اوکراینیاش اعلام کرد واشینگتن در نظر دارد تا یک بسته کمکی تکمیلی به ارزش دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به کییف اختصاص دهد.
با این حال نظرسنجی شورای روابط خارجی اروپا حاکی از آن است که شهروندان اکثر کشورهای اروپایی، به استثنای لهستان، استونی، سوئد و آلمان، با افزایش کمکها به اوکراین مخالف هستند.
در نظرسنجی دیگری که در اسفند سال گذشته و در آستانه دومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین از سوی این اندیشکده انجام گرفت، مشخص شد تنها ۱۰ درصد از مردم اروپا به توانایی ارتش اوکراین برای شکست دادن روسیه در مناقشه کنونی باور دارند.