۵۰ نماینده پارلمان و سناتور از سراسر اروپا، در بیانیهای با ابراز تاسف عمیق از حملههای فزاینده علیه زنان بهائی در ایران، از جمهوری اسلامی خواستند آزار آنان را متوقف کند.
در بیانیه این نمایندگان و سناتورهای اروپایی آمده است: «از مقامهای حکومت ایران میخواهیم آزار و اذیت بهائیان را فورا متوقف، همه زندانیان بهائی را آزاد و از حقوق انسانی آنها به طور کامل محافظت کنند.»
امضاکنندگان که گروه متنوعی از نمایندگان پارلمان و سناتورهای کشورهای مختلف اروپایی هستند، تشدید حملات به بهائیان در ایران را کاملا غیرقابل قبول خواندند.
آنان گفتند این امر نشاندهنده «روند نگرانکننده خصومتورزی علیه جامعهای است که از سال ۱۳۵۷ با آزار و اذیت سیستماتیک روبهرو بوده است».
نمایندگان پارلمان و سناتورهای اروپایی همچنین بر لزوم رعایت حقوقی چون «اشتغال، آزادی تجمع و بیان، مالکیت، تحصیل و تدفین بدون تبعیض یا تعصب» از سوی مقامات حکومت تاکید کردند.
اتحادیه اروپا هفته گذشته اعلام کرد قاطعانه از جمهوری اسلامی میخواهد نسبت به برخورداری کامل همه ایرانیان از جمله افراد متعلق به اقلیتهای قومی، مذهبی و زبانی مانند بهائیان، از حقوق بشر و آزادیهای اساسی، اطمینان حاصل کند.
فروردین امسال، سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد اقدامهای جمهوری اسلامی علیه بهائیان به عنوان بزرگترین اقلیت دینی به رسمیت شناختهنشده در ایران، «جنایت علیه بشریت» است.
این گزارش با عنوان «چکمه روی گردنم: جنایت مقامهای ایران در آزار و اذیت بهائیان» منتشر شد.
در این گزارش آمده است: «اثر انباشتهشده چندین دهه سرکوب نظاممند از سوی مقامات [جمهوری اسلامی]، محرومیت تعمدی و شدید بهائیان از حقوق بنیادین خود است و در حیطه آزار و اذیت و جنایت علیه بشریت قرار میگیرد.»
جامعه جهانی بهائی آذر ماه ۱۴۰۲ هشدار داد حکومت ایران برای اعمال فشار بر این اقلیت دینی به روشهای خشنتری روی آورده است که این موضوع نشاندهنده تشدید سیاست سرکوب سیستماتیک علیه بهائیان است.
اردیبهشت ماه سال گذشته، کمیسیون آزادی بینالمللی مذاهب آمریکا در گزارش سالانه خود از دولت این کشور خواست موضوع سرکوب اقلیتهای دینی در ایران را به دادگاه کیفری بینالمللی ارجاع دهد و از این مرجع قضایی بخواهد مقامهای جمهوری اسلامی را به خاطر «نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت» مورد پیگرد قرار دهد.
آبان سال گذشته، در ادامه واکنشها به موج سرکوب بهائیان ایران، مهوش ثابت شهریاری، شهروند بهائی زندانی، در نامهای از زندان اوین، زندگی خود و دیگر شهروندان بهائی ایران در سایه جمهوری اسلامی را روایت کرد و به کنایه نوشت که حکومت ایران بهائیان را برای زندگی «رد صلاحیت» کرده است.
فریبا کمالآبادی، شهروند بهائی زندانی نیز در نامهای از زندان اوین به موج تازه سرکوب بهائیان ایران واکنش نشان داد و جزییاتی از تفتیش منازل و بازداشت شماری از بهائیان همدان و کرج را روایت کرد.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی را به رسمیت میشناسد.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.