واشینگتن پست در گزارشی نوشت در شرایطی که نگرانیها از جنگ میان اسرائیل و حزبالله لبنان افزایش یافته، برآورد میشود حزبالله ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار راکت و موشک ذخیره کرده تا در جنگ احتمالی تمام عیار علیه اسرائیل از آنها استفاده کند.
این روزنامه آمریکایی در گزارش خود که روز چهارشنبه ۲۰ تیر منتشر شد، نوشت که این گروه مسلح لبنانی تحت حمایت جمهوری اسلامی، دارای راکتهای هدایت شونده و غیر هدایت شونده، توپخانه ضدتانک و موشکهای بالستیک و ضدکشتی و همچنین پهپادهای مجهز به مواد منفجره است.
بر اساس این گزارش، اکثر تسلیحات حزبالله از نوع غیر هدایت شونده است اما اگر به تعداد زیاد پرتاب شوند، تهدیدی برای پدافند هوایی اسرائیل محسوب میشوند.
حزبالله که از سوی آمریکا و اسرائیل به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود، دارای یک شاخه نظامی و حزب سیاسی است که پس از انقلاب سال ۵۷ در ایران و با حمایت جمهوری اسلامی تشکیل شد.
این گروه اکنون به یکی از قویترین گروههای غیردولتی در خاورمیانه تبدیل شده و از سال ۲۰۰۶، زمانی که نیروهای اسرائیلی آخرین بار به این گروه حمله کردند، خود را تقویت کرده است.
به نوشته واشینگتن پست، حزبالله محمولههای بزرگی از راکتها و پهپادها را از ایران، حامی اصلی خود دریافت کرده و اخیرا شروع به تولید سلاحهای خود کرده است.
این گروه همچنین دارای قابلیتهای دفاع هوایی است که اکثر گروههای مسلح فاقد آن هستند.
در صورت وقوع جنگ میان اسرائیل و حزبالله، زرادخانه این گروه امکان درگیری پیچیده و چند جبههای را فراهم میکند که میتواند به مناطق بسیار دور از خاک اسرائیل برسد.
واشینگتن پست به نقل از تحلیلگران تخمین زده است که ذخیره موشک و راکت حزبالله بیش از چهار برابر ذخیره حماس قبل از جنگ کنونی غزه است.
این گروه لبنانی میگوید بیش از ۱۰۰ هزار سرباز دارد که بیش از دو برابر برآوردها درباره نیروهای جنگی حماس پیش از جنگ کنونی غزه است.
اوایل تیر ماه، روزنامه تلگراف به نقل از منابع خود فاش کرد گروه حزبالله مقادیر زیادی سلاح، موشک و مواد منفجره ساخت ایران را در فرودگاه اصلی غیرنظامی بیروت ذخیره میکند.
علی حمیه، وزیر حمل و نقل لبنان و از متحدان حزبالله در کابینه این کشور، این گزارش را تکذیب کرد اما این روزنامه بریتانیایی گزارش داد که این انبار شامل موشکهای فلق ساخت ایران، موشکهای کوتاهبرد فاتح-۱۱۰، موشکهای بالستیک متحرک جادهای و موشکهای ام-۶۰۰ با برد بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ مایل است.
واشینگتن پست نیز به نقل از کارشناسان تسلیحات نوشت که حزبالله هنوز برخی از تسلیحات خود را علنی نکرده است.
پیشتر حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله گفته بود این گروه پس از هفتم اکتبر گذشته تاکنون، تنها از بخشی از سلاحهای خود در حملات به شمال اسرائیل استفاده کرده است.
ارتش اسرائیل با استفاده از جتهای جنگنده، تانکها، پهپادها و دیگر مهمات به جنوب لبنان حمله کرده و مواضع حزبالله را هدف قرار میدهد.
تنشها میان حزبالله و اسرائیل که تقریبا به صورت روزانه درآمده، دهها هزار غیرنظامی در دو سوی مرز لبنان و اسرائیل را آواره کرده است.
حزبالله در جریان این درگیریها از موشکها و راکتهای کوتاهبرد مختلفی استفاده کرده است.
این گروه ابتدا تانکها و سایر تجهیزات فنی اسرائیل را در نزدیکی مرز هدف قرار داده و سپس به پادگانها و پایگاههای نظامی حمله کرده است.
بهمن سال گذشته، حزبالله اعلام کرد برای اولین بار در زمان جنگ کنونی غزه، موشک «فلق-۱» را به سمت یک پایگاه نظامی اسرائیل شلیک کرده است.
پرتاب این موشک از آنجا که ساخت ایران است، بازتاب گستردهای در رسانهها داشت.
خبر ذخیره موشک و راکت از سوی حزبالله چند روز پس از آن منتشر شد که خبرگزاری رویترز با انتشار تصاویر ماهوارهای از دو سایت نظامی عمده متعلق به سپاه پاسداران در نزدیکی تهران گزارش داد که جمهوری اسلامی تولید موشکهای بالستیک را در این دو سایت به شکلی چشمگیر توسعه داده است.