به دنبال طرح آمریکا برای استقرار موشکهای دوربرد خود در آلمان از سال ۲۰۲۶، معاون وزیر امور خارجه روسیه از پاسخ نظامی به انجام این طرح خبر داد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه ۲۱ تیر گفت که کشورش به طرحهای آمریکا برای استقرار موشکهای دوربرد در آلمان «پاسخ نظامی» خواهد داد.
روز چهارشنبه کاخ سفید اعلام کرد آمریکا در سال ۲۰۲۶ به منظور «توسعه حضور پایدار موشکهای دوربرد در منطقه و نشان دادن تعهد خود به ناتو و دفاع از اروپا»، شروع به استقرار قابلیتهای آتش دوربرد در آلمان خواهد کرد.
ریابکوف با بیان اینکه «واکنش ما به شیوهای آرام و حرفهای» خواهد بود، گفت: «ارتش ما قبلا کار روی این موضوع را آغاز کرده است.»
این دیپلمات توضیح داد که موشکهای دوربرد آمریکا میتوانند نسخههای زمینی موشک کروز تاماهاوک و موشک اسام-۶ باشند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز با ابزار نگرانی از این موضوع گفت آمریکا ممکن است بخواهد موشکهای میانبرد و دوربرد خود را در کشورهای آسیایی مستقر کند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو)، روز چهارشنبه از اختصاص یک بسته پنج بخشی برای حمایت از اوکراین در مقابل تهاجم روسیه خبر داد.
این بسته شامل «فرماندهی ناتو برای ارائه کمکهای امنیتی و آموزش»، «تعهد بلندمدت برای ادامه حمایت پایدار»، «اعلامیههای جدید پشتیبانی فوری، از جمله پدافند هوایی»، «توافقنامههای امنیتی دوجانبه جدید» و «افزایش کار روی قابلیت همکاری» است.
در نشست ناتو در واشینگتن، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نیز بر اهمیت حمایت ناتو از اوکراین تاکید کرد و گفت: «آلمان بزرگترین کشور اروپا در ائتلاف ناتو است. این به ما مسئولیت بسیار ویژهای میدهد و من میتوانم به صراحت بگویم که ما این مسئولیت را انجام خواهیم داد.»
با ادامه درگیریها در اوکراین، سران کشورهای عضو ناتو با انتشار بیانیهای تاکید کردند همچنان روسیه را مهمترین و مستقیمترین تهدید برای خود میدانند.
آنها همچنین با تاکید بر حمایتشان از اوکراین و انتقاد از چین، بیثباتی در آفریقا و خاورمیانه از جمله اقدامات جمهوری اسلامی را به زیان خود و شرکای ناتو دانستند.
روز پنجشنبه جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدارهایی با وزرای خارجه و دفاع اوکراین، پیروزی این کشور را در جنگ با روسیه برای امنیت اروپا حیاتی دانست و گفت اروپا تا اواسط مرداد ۱/۵ میلیارد دلار از سود داراییهای توقیف شده روسیه را با هدف تقویت سیستم دفاعی به اوکراین پرداخت میکند.