آژانس تامین تسلیحات کره جنوبی اعلام کرد این کشور امسال برای سرنگون کردن پهپادهای کره شمالی از سلاحهای لیزری استفاده خواهد کرد. کره جنوبی میگوید اولین کشور دنیا خواهد بود که چنین سلاحهایی را در ارتش خود مستقر کرده و به کار میگیرد.
کره جنوبی این برنامه لیزری خود را «پروژه جنگ ستارگان» نامیده است.
آژانس تامین تسلیحات کره جنوبی روز پنجشنبه ۲۱ تیر در بیانیهای اعلام کرد تسلیحات لیزری ضدپهپاد که ارتش کره جنوبی توسعه داده، بسیار ارزان است و هر شلیک آن ۱/۵ دلار هزینه دارد.
شلیک چنین سلاحی، بیصدا و نامریی است.
این آژانس اعلام کرد: «کشور ما در حال تبدیل شدن به اولین کشور در جهان است که تسلیحات لیزری را مستقر کرده و به کار میگیرد و قابلیتهای پاسخ ارتش ما به تحرک پهپادهای کره شمالی تقویت و بیشتر خواهد شد.»
سخنگوی آژانس تامین تسلیحات کره جنوبی در یک نشست خبری توضیح داد که تسلیحات لیزری، پهپادهای پرنده را با سوزاندن موتورها یا سایر تجهیزات الکتریکی در آنها با پرتوهای نور به مدت ۱۰ تا ۲۰ ثانیه، ساقط میکنند.
پنج پهپاد کره شمالی در ماه دسامبر ۲۰۲۳ وارد کره جنوبی شدند و کره جنوبی سعی کرد با جتهای جنگنده و هلیکوپترهای خود به آنها حمله و نابودشان کند.
این اولین حمله پهپادی کره شمالی به کره جنوبی از سال ۲۰۱۷ بود.
نبرد دو کره (۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳) با یک آتشبس (نه یک معاهده صلح) و ایجاد یک منطقه غیرنظامی (DMZ) بین دو کره به پایان رسید.
آمریکا اعلام کرده است کره شمالی و کره جنوبی هر دو با ارسال پهپادها به حریم هوایی یکدیگر، آتشبس حاکم بر مرز مشترکشان را نقض کردهاند.
به گفته یک اندیشکده غیرانتفاعی آمریکایی (RAND Corporation)، کشورهایی از جمله کره جنوبی، چین و بریتانیا برای توسعه و استقرار سلاحهای لیزری که به عنوان سلاحهای انرژی هدایتشده نیز شناخته میشوند، با یکدیگر رقابت میکنند.
این اندیشکده گفته است علاقه قابل توجه به این سلاحها به دلیل نقش آنها در مقابله با گسترش سیستمهای بدون سرنشین و هدف قرار دادن موشکها در پرواز یا ماهوارهها در مدار زمین است.
دی ماه سال گذشته، حزب حاکم در کره شمالی در پایان نشست کمیته مرکزی این حزب، از پرتاب سه ماهواره جاسوسی جدید، ساخت پهپادها و توسعه قابلیتهای جنگ الکترونیک در سال ۲۰۲۴ خبر داد.
دفتر رییسجمهوری کره جنوبی روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که یون سوک یول و فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن، نگرانیهای خود را در مورد روابط رو به رشد روسیه و کره شمالی ابراز و توافق کردهاند همکاریهای امنیتی خود را ادامه دهند.
این دو رهبر که برای سومین سال متوالی در نشست ناتو شرکت میکنند، روز چهارشنبه در حاشیه این رویداد در واشینگتن با یکدیگر دیدار کردند.
از زمان روی کار آمدن یون در سال ۲۰۲۲، او به دنبال اصلاح روابط با توکیو بوده است.
این روابط به دلیل اختلافات تاریخی ناشی از اشغال کره در سالهای ۱۹۱۰-۱۹۴۵ به وسیله ژاپن به چالش کشیده شده است.
یون در مصاحبه اخیر با خبرگزاری رویترز به روسیه درباره تعمیق روابط نظامی با کره شمالی هشدار داد.
سئول و واشینگتن، کره شمالی را به تامین توپخانه و موشکهای بالستیک روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین متهم کردهاند که هم مسکو و هم پیونگیانگ آن را رد میکنند.