اورسولا فون در لاین، سیاستمدار آلمانی برای یک دوره پنج ساله دیگر به عنوان رییس کمیسیون اروپا انتخاب شد. او از سال ۲۰۱۹ این سمت را بر عهده دارد.
پارلمان اروپا در حالی روز پنجشنبه ۲۸ تیر رای به ابقای فون در لاین داد که قدرت گرفتن احزاب راستگرا، آینده این سیاستمدار را در هالهای از ابهام قرار داده بود.
با این حال، فون در لاین توانست با کسب ۴۰۱ رای موافق در برابر ۲۸۴ رای مخالف مجددا سکان کمیسیون اروپا را به دست بگیرد.
در جریان شمارش آرا، ۱۵ رای ممتنع و هفت رای باطله نیز به دست آمد. پارلمان اروپا از ۷۲۰ کرسی تشکیل شده است.
فون در لاین پیش از آغاز رایگیری از «تمامی نیروهای دموکراتیک» پارلمان اروپا خواست از او حمایت کنند. او تاکید کرد هرگز اجازه نخواهد داد «قطبی شدن افراطی جوامع» در اروپا به امری پذیرفتهشده بدل شود.
این سیاستمدار آلمانی وعده داد با «عوامفریبان و افراطگرایان» مقابله خواهد کرد تا مانع از «تخریب سبک زندگی اروپایی» شود.
با وجود شگفتیساز بودن نتایج انتخابات پارلمان اروپا در شماری از کشورها، حزب مردم اروپا با کسب ۱۸۸ کرسی و حزب اتحاد مترقی سوسیالیستها و دموکراتها با کسب ۱۳۶ کرسی توانستند همچنان جایگاه خود را به عنوان احزاب اول و دوم اتحادیه اروپا حفظ کنند.
در مقابل، حزب محافظهکاران و اصلاحطلبان که بلوکی از احزاب دست راستی لهستان، دانمارک، فنلاند و ایتالیا عضو آن هستند، با کسب آرای بیشتر در مقایسه با سال ۲۰۱۹، توانست ۷۸ کرسی پارلمان اروپا را به خود اختصاص دهد.
اکثر اعضای حزب مردم و حزب اتحاد مترقی در جلسه روز پنجشنبه پارلمان اروپا به فون در لاین رای دادند.
حزب سبز نیز که ۵۳ کرسی پارلمان اروپا را در اختیار دارد، با تغییر موضع خود نسبت به پنج سال گذشته، از فون در لاین حمایت کرد تا دست احزاب راستگرا را از قدرت دور نگه دارد.
فون در لاین در دولت آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، در مقاطع زمانی مختلف مسئولیت سه وزارتخانه دفاع، کار و امور اجتماعی، و امور خانواده را بر عهده داشت.
اتحادیه اروپا با بحرانهای فزایندهای دست به گریبان است که مهمترین آنها مناقشه اوکراین به شمار میرود. تغییرات اقلیمی، افزایش آمار مهاجرت و کمبود مسکن از دیگر مشکلات پیش روی اروپا هستند.
مقامهای اروپایی در هفتههای اخیر کوشیدهاند به کییف در خصوص ادامه کمکهای سیاسی و نظامی برای نبرد با روسیه اطمینان دهند.
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که افزایش قدرت راستگرایان در پارلمان اروپا و احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آتی آمریکا به نگرانیها درباره سرنوشت کمکها به کییف دامن زده است.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز ۱۵ آبان برگزار خواهد شد.
خبرگزاری رویترز روز پنجم تیر گزارش داد دو تن از مشاوران ترامپ طرحی را برای پایان دادن به جنگ اوکراین ارائه کردهاند تا در صورت پیروزی او در انتخابات آتی آمریکا به اجرا گذشته شود.
این طرح ارائه کمکهای واشینگتن به اوکراین را به موافقت این کشور با آغاز مذاکرات صلح با روسیه منوط خواهد کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین روز ۱۳ تیر با لحنی انتقادی از ترامپ خواست اگر طرحی برای خاتمه دادن به جنگ دارد، آن را هرچه زودتر مطرح کند.
پارلمان جدید اروپا روز ۲۷ تیر با تصویب قطعنامهای غیر الزامآور بر تداوم پشتیبانی از اوکراین در جنگ با روسیه تا دستیابی به پیروزی تاکید کرد و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا حمایتهای نظامی از این کشور را «به هر شکل و به مدت لازم» ادامه دهند.
نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه بر حمایت مستمر خود از «استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین» در مرزهای به رسمیت شناخته شده بینالمللی تاکید کردند.
این قطعنامه با ۴۹۵ رای موافق در برابر ۱۳۷ رای مخالف و ۴۷ رای ممتنع به تصویب رسید.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.