بریتانیا: باید برای جنگ با ایران، روسیه، چین و کره شمالی آماده شویم

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۲

رولی واکر، رییس جدید ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا جمهوری اسلامی، روسیه، چین و کره شمالی را «محور ناآرامی» خواند و گفت بریتانیا باید خود را برای جنگ با این کشورها در سه سال آینده آماده کند.

او روز سه‌شنبه دوم مردادماه با اشاره به تلاش حکومت ایران برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای، جنگ‌افروزی روسیه در اوکراین، حمله احتمالی چین به تایوان و تهدیدات کره شمالی، هشدار داد این کشورها با گسترش روابط خود، در حال تبادل تسلیحات و فن‌آوری در حوزه‌های مختلف هستند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز ۲۹ تیر گفت جمهوری اسلامی احتمالا «یک یا دو هفته» تا دست‌یابی به مواد شکافت‌پذیر مورد نیاز برای تولید سلاح هسته‌ای فاصله دارد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز ۲۸ خرداد اعلام کرد از زمان امضای برجام در سال ۲۰۱۵، برنامه هسته‌ای تهران به طور قابل توجهی توسعه یافته است.

به گفته گروسی، حکومت ایران قادر به تولید آخرین نسل از سانتریفیوژها، ساخت تاسیسات جدید و دست زدن به اقداماتی «بسیار فراتر از این‌ها» است.

دیدار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با مسئولان برنامه هسته‌ای حکومت ایران، تهران، ۲۱ خرداد

رییس ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا در ادامه سخنان خود گفت «هم‌گرایی» جمهوری اسلامی، روسیه، چین و کره‌شمالی می‌تواند تا سال ۲۰۲۷ یا ۲۰۲۸ به مرحله بحرانی برسد و دیگر نمی‌توان تنها با یکی از این کشورها به مقابله برخاست.

رالی افزود بروز مشکل در یک منطقه باعث فعال شدن «انفجار همدردی» در سایر کشورهای «محور ناآرامی» می‌شود.

پیش‌تر پلیس بریتانیا در دی‌ماه ۱۴۰۲ اعلام کرده بود برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی، چین و روسیه واحد جدیدی تشکیل داده است.

مت جاکس، رییس پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا روز ۲۹ دی گفت بر اساس شواهد، چالش ایجاد شده از سوی کشورهای متخاصم بریتانیا «اکنون بزرگ‌تر از دوران جنگ سرد است».

پیش‌ از این نیز گزارش‌هایی در خصوص عزم حزب کارگر برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی منتشر شده بود.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا همچنین به تداوم تهدیدات مسکو علیه غرب اشاره کرد و گفت ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه پس از جنگ اوکراین «بسیار بسیار خطرناک» خواهد شد و به دنبال «تلافی» علیه کشورهایی مانند بریتانیا خواهد رفت که حامی اوکراین بوده‌اند.

واکر تاکید کرد: «زمانی که تصور می‌کنید آن‌ها [روس‌ها] شکست خورده‌اند، آن‌ها نعره‌زنان بازمی‎‌گردند تا انتقام بگیرند.»

او در عین حال افزود رویارویی نهایی با کشورهای «محور ناآرامی» امری غیرقابل اجتناب نیست اما باید برای مواجهه چنین احتمالی، آمادگی لازم را به دست آورد.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

ویرانه‌های به جا مانده از درگیری‌های شدید اوکراین و روسیه، منطقه دونتسک، یکم مرداد

کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از جمله بریتانیا، از حامیان اصلی کی‌یف در نبرد با ارتش روسیه بوده‌اند.

سران کشورهای عضو ناتو روز ۲۱ تیر با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند همچنان روسیه را مهم‌ترین و مستقیم‌ترین تهدید برای خود می‌دانند.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا در ادامه اظهارات خود گفت با توجه به تهدیدات موجود، ارتش این کشور باید فورا قدرت بازدارندگی خود را «بازسازی» کند تا بتواند مانع از وقوع جنگ در آینده شود.

واکر هشدار داد فن‌آوری‌های جدید در حال تغییر معادلات میدان نبرد هستند و اگر ارتش بریتانیا به ایده‌های قدیمی درباره جنگ اکتفا کند، شکست خواهد خورد.

واکر روز ۳۱ خرداد سال جاری مسئولیت ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا را بر عهده گرفت.

هفته‌نامه آلمانی اشپیگل روز ۲۵ تیر خبر داد به مدرکی محرمانه دست یافته که نشان می‌دهد آلمان در حال برنامه‌ریزی و فراهم کردن مقدمات لازم برای استقرار صدها هزار نیرو در مناطق شرقی این کشور است تا در صورت وقوع جنگ با روسیه وارد عمل شوند.

بر اساس این گزارش، برلین انتظار دارد در صورت تشدید تنش‌ها میان غرب و مسکو، حدود ۸۰۰ هزار نیرو از آلمان و سایر کشورهای عضو ناتو برای مقابله با تهدیدات روسیه بسیج شوند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان روز ۳۱ تیر گزارش داد در پی شدت گرفتن مناقشه اوکراین و همچنان افزایش تهدیدات روسیه در منطقه، تعدادی از کشورهای اروپایی تصمیم گرفته‌اند دوره اجباری خدمت سربازی را احیا یا مدت زمان آن را طولانی‌تر کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها
کاملا هریس و ایران

شنیداری

پادکست‌ها