جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، شامگاه چهارشنبه سوم مرداد درباره علت کنارهگیریاش از نامزدی برای رقابتهای ریاستجمهوری صحبت کرد و با اشاره به اینکه اعتقاد داشت چشماندازش برای آینده آمریکا و جهان شایسته چهار سال دیگر بود، گفت زمانش رسیده مسئولیت را به صداهای جوانتر واگذار کند.
جو بایدن در این اولین سخنرانی خود از زمان کنارهگیری از رقابتهای انتخاباتی در کاخ سفید با تاکید بر اینکه در شش ماه آینده به انجام وظایفش به عنوان رییسجمهور ادامه خواهد داد، گفت: «آمریکا باید بین عقب رفتن یا پیشرفت و بین اتحاد و تفرقه یکی را انتخاب کند.»
رییسجمهور ایالات متحده با اشاره به اینکه هیچ چیز نباید در مقابل دموکراسی بایست، گفت: «در مدت باقیمانده از مسئولیتم از آزادیهای فردی و حق رای دادن و انتخاب مردم دفاع خواهم کرد.»
اعلام کنارهگیری بایدن از رقابتهای انتخاباتی، نتیجه روندی از ابراز مخالفتهای فزآینده و آشکار بود که پس از نمایش بسیار ضعیف او در مناظره با دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، شروع شد و توانایی او برای یک دوره چهار ساله دیگر رهبری ایالات متحده را زیر سوال برد.
بایدن در این نطق تلویزیونی با اشاره به اینکه در آمریکا هیچ جایی برای خشونت سیاسی و هرگونه خشونت دیگری وجود ندارد، به سیاستها و برنامههایی پرداخت که قصد دارد در ۶ ماه باقیمانده از دوره رهبری خود تعقیب کند و از جمله گفت در مدت باقیمانده از مسئولیتش به ایجاد اصلاحات در دیوان عالی ادامه خواهد داد.
دقایقی پیش از شروع نطق تلویزیونی جو بایدن، دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات، در تجمعی انتخاباتی در کارولینای شمالی، در نخستین سخنرانی خود پس از کنارهگیری بایدن، حملات خود را متوجه کامالا هریس کرد.
ترامپ با گفتن اینکه هریس بیکفایتترین و چپگراترین معاون رییسجمهوری در تاریخ آمریکا است، گفت «کامالا هریس دیوانهای است که اگر شانس ورود به کاخ سفید را پیدا کند، آمریکا را نابود خواهد کرد.» این در حالی است که تازهترین نظرسنجیها نشان میدهد کامالا هریس، اندکی از دونالد ترامپ پیش افتاده است.
ترامپ در ادامه صحبتهایش با گفتن اینکه کامالا هریس حتی از برنی سندرز هم لیبرالتر است، هشدار داد که «رای به کامالا هریس به معنی چهار سال دیگر بیصداقتی، بیکفایتی، ضعف و شکست است، اما رای به ترامپ و ونس به معنای احیای رهبری درست، عقل سلیم، کفایت و اقتدار در کاخ سفید خواهد بود.»
جو بایدن در صحبتهایش گفت در ۶ ماه باقیمانده مسئولیتش با همکاری ائتلافی بینالمللی از کشورها در مقابل تلاش پوتین برای اشغال اوکراین خواهد ایستاد و به تلاش برای پایان جنگ غزه و ایجاد صلح در خاورمیانه ادامه خواهد داد.
او در ادامه با این استدلال که دفاع از دمکراسی در خطر در ایالات متحده، مهمتر از هر عنوانی است، گفت: «من از تلاش برای مردم آمریکا انرژی میگیرم و شاد میشوم. اما وظیفه مقدس حفاظت از کشور متحد ما فراتر از شخص رییسجمهور است. موضوع این بحث شما هستید، خانواده شماست، آینده شماست، موضوع ما مردم [یکی از اصطلاحات بنیادی در قانون اساسی] هستیم.»
رییسجمهور آمریکا در ادامه صحبتهایش به دستاوردهای خود هم در مقام ریاستجمهوری اشاره کرد و با گفتن اینکه در ابتدای دوره او آمریکا «بزرگترین بحران اقتصادی را از زمان رکود بزرگ تجربه میکرد» گفت ایالات متحده اکنون قویترین اقتصاد جهان را دارد و «تعداد افرادی که بیمه سلامت دارند بالاترین میزان در تاریخ آمریکا است.»
بایدن در صحبتهایش هشدار چند ماهه اخیر خود درباره درخطر بودن دموکراسی آمریکا را تکرار کرد و گفت هنوز هم این دموکراسی در خطر است در خطر بود و اکنون نیز در خطر است، بار دیگر از کامالا هریس تمجید کرد و او را «باتجربه، باکفایت و سرسخت» خواند.
بایدن گفت آمریکا جای حکومت دیکتاتورها و شاهان نیست، بلکه جای حاکمیت مردم است و «باید برای حفظ دموکراسی در آمریکا با هم متحد شویم.»
کامالا هریس، اولین زن سیاهپوست و آسیاییتبار است که به مقام معاونت ریاستجمهوری ایالات متحده رسید و در صورت پیروزی در انتخابات آتی، اولین زنی خواهد بود که به مقام ریاست جمهوری این کشور میرسد.
جو بایدن در نطق خود تاکید کرد کامالا هریس به عنوان یک رهبر قدرتمند میتواند یک رئیس جمهور کارآمد باشد: «او باتجربه است، سرسخت و باکفایت است. او یک همکار عالی برای من و رهبری بینظیر برای کشور بوده است. اکنون انتخاب با شما مردم آمریکا است.»