ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین روز دوشنبه هشتم مرداد همزمان با افزایش حملات ارتش روسیه به شمال شرق اوکراین، از شهر جنگزده ووفچانسک در استان خارکیف در نزدیکی جبهههای نبرد بازدید کرد.
خارکیف از اردیبهشتماه سال جاری صحنه نبرد سنگین نظامیان روسیه و اوکراین بوده است و نیروهای روسیه توانستهاند بخشی از این منطقه را به تصرف خود درآورند.
همزمان با مقاومت ارتش اوکراین در برابر حملات روسیه در خارکیف، درگیریها اکنون در چند منطقه، از جمله شهر ووفچانسک ادامه دارند.
زلنسکی در سفر به خط مقدم نبرد با ارتش روسیه، با نظامیان اوکراین مستقر در ووفچانسک دیدار و به آنها هدایایی اهدا کرد.
در هفتههای اخیر و پس از پیشروی روسیه در خارکیف در شمال شرقی اوکراین، متحدان این کشور کوشیدهاند حمایتهای مالی و نظامی خود را افزایش و به کییف در خصوص تداوم کمکها اطمینان خاطر دهند.
به دنبال تصرف برخی مناطق خارکیف به دست ارتش روسیه، ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز ۱۰ خرداد اعلام کرد «زمان آن فرا رسیده است» کشورهای عضو این پیمان به اوکراین اجازه دهند با سلاحهای غربی خاک روسیه را هدف قرار دهد.
زلنسکی در سفر خود به خارکیف از دِرهاچی، دیگر شهر جنگزده این استان دیدار کرد. درهاچی در کنار ووفچانسک از اهداف اصلی حملات روسیه در هفتههای اخیر بودهاند.
زلنسکی پیش از این و در روز ۲۷ اردیبهشت نیز برای بررسی شرایط میدان نبرد به خارکیف رفته بود.
رییسجمهوری اوکراین در آن مقطع زمانی اعلام کرد اوضاع در این منطقه «بسیار دشوار» اما «تحت کنترل» است.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین روز هشتم مرداد خبر داد حملات هوایی روسیه به خارکیف همچنان ادامه دارد.
بنا بر این گزارش، ارتش اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته شش حمله هوایی روسیه را در نزدیکی ووفچانسک و روستای هلیبوک در خارکیف دفع کردند.
خارکیف که دومین شهر بزرگ اوکراین است، در ۲۰ کیلومتری مرز روسیه قرار دارد.
شبکه خبری اِیبیسی نیوز روز هشتم مرداد به نقل از یک فرمانده ارتش اوکراین گزارش داد نظامیان روسیه توانستهاند با پیشروی در منطقه دونتسک در شرق اوکراین، دو روستای دیگر را به تصرف خود درآورند.
خبرگزاری رویترز هم از حملات شدید روسیه به شهر راهبردی پوکرووسک در منطقه دونتسک خبر داد.
پوکرووسک از موقعیتی مهم در منطقه برخوردار است و یکی از مراکز اصلی جابهجایی تسلیحات و ادوات جنگی در شرق اوکراین به شمار میرود.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
افزایش قدرت راستگرایان در اروپا و احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به نگرانیها درباره سرنوشت کمکهای بینالمللی به کییف دامن زده است.
خبرگزاری رویترز روز پنجم تیر گزارش داد دو تن از مشاوران دونالد ترامپ طرحی را برای پایان دادن به جنگ اوکراین ارائه کردهاند تا در صورت پیروزی او در انتخابات آتی آمریکا به اجرا گذشته شود.
این طرح ارائه کمکهای واشینگتن به اوکراین را به موافقت این کشور با آغاز مذاکرات صلح با روسیه منوط خواهد کرد.
انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده قرار است روز ۱۵ آبان (پنجم نوامبر) برگزار شود.