وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه نهم مرداد تحریمهای جدیدی را علیه پنج فرد و هفت نهاد مستقر در ایران، چین و هنگکنگ به دلیل تسهیل برنامه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی اعمال کرد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است که این افراد و نهادها به تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز برنامههای موشکی بالیستیک و پهپادهای جمهوری اسلامی را تامین کردهاند.
شتابسنجها و ژیروسکوپها قطعاتی کلیدی هستند که از طریق این افراد و نهادها در اختیار وزارت دفاع جمهوری اسلامی قرار میگرفت.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است که این افراد و نهادها، امکان دسترسی جمهوری اسلامی را به قطعات مهم مورد نیاز برای برنامه موشکی و پهپادی، گسترش تسلیحاتی و همچنین ارسال آنها به نیروهای نیابتیاش در خاورمیانه و روسیه تسهیل کردهاند.
روز سهشنبه و پیش از اعلام این خبر، اتحادیه اروپا گفت باوجود حذف چند نام و موسسه ایرانی، بخش عمد تحریمهای هدفمند و ضد تروریسم خود را علیه نهادها، سازمانها و افراد وابسته به جمهوری اسلامی حفظ میکند.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز سهشنبه با اشاره به تحریم پنج فرد و هفت نهاد مرتبط با برنامه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی از سوی وزارت خزانهداری آمریکا، در حساب ایکس خود نوشت واشینگتن به تحمیل هزینه به افرادی که به توانایی ایران در تولید سلاحهای مرگبار کمک میکنند، ادامه خواهد داد.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا گفت گسترش بیپروای برنامه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی میتواند منجر به بیثباتی بیشتر شود و جان غیرنظامیان را چه در منطقه و چه در سطح جهانی به خطر بیاندازد.
این مقام آمریکایی گفت تحریمهای امروز، شرکتها و عوامل کلیدی دیگری را هم شناسایی میکند که جمهوری اسلامی از طریق آنها به دنبال خرید این قطعات بوده است.
به گفته او، آمریکا به تحریم و افزایش فشار بر افرادی که دستیابی تهران را به تولید سلاحهای مرگبار تسهیل میکنند، ادامه میدهد.
روز ۲۲ تیر هم وزارت امور خارجه آمریکا، شرکت تحقیقاتی حکیمان شرق را بهدلیل مشارکت در تحقیق و توسعه تسلیحات شیمیایی جمهوری اسلامی تحریم کرد.
در سالهای اخیر گزارشهای متعددی درباره برنامههای جمهوری اسلامی برای ساخت و توسعه تسلیحات شیمیایی و استفاده از آنها از جمله در سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز مردم ایران منتشر شده است.
آمریکا از سال ۲۰۱۸ جمهوری اسلامی را بهدلیل اعلام نکردن کامل فعالیتها و تاسیسات مرتبط با تسلیحات شیمیایی، به پایبند نبودن به کنوانسیون سلاحهای شیمیایی متهم کرده است.
واشینگتن در سال جاری میلادی، تهران را به نقض این کنوانسیون متهم کرد.
وبسایت خبری بریتانیایی تورتس مدیا روز هشتم خرداد امسال گزارش داد در حالی که جهان بر برنامه هستهای ایران تمرکز کرده، جمهوری اسلامی در حال توسعه سلاحهای شیمیایی است.