طوفان شن در سیستان‌وبلوچستان و خراسان جنوبی صدها تن را روانه بیمارستان کرد

شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۳

وقوع طوفان شن در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی که از هشتم مرداد آغاز شده، زندگی بیش از یک میلیون نفر از مردم این مناطق را تحت تاثیر قرار داده است. در این ارتباط، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از مراجعه بیش از هزار نفر به مراکز درمانی خبر داد.

مجید محبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در پی وقوع طوفان گردوخاک در منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان از روز هشتم تا ۱۲ مرداد ماه، هزار و ۳۶۲ نفر به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کردند، گفت که از این تعداد ۱۱۱ نفر بستری شدند.

به گفته محبی، هزار و ۲۵۱ نفر نیز پس از دریافت خدمات سرپایی مرخص شدند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از مشکل تنفسی، قلبی و چشمی به عنوان عمده مشکلات مردم در این مدت نام برد و گفت که ۶۱۶ بیمار تنها به علت مشکلات تنفسی در این بازه زمانی به مراکز درمانی مراجعه کردند.

مهدی نخل‌احمدی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال دلیل این طوفان‌ها را خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها دانست و تاکید کرد که وزارت نیرو با طرح‌های انتقال آب به این وضعیت دامن زده است.

فاطمه زارعی، کارشناس هواشناسی استان خراسان جنوبی، روز شنبه ۱۳ مرداد به خبرگزاری مهر گفت بر اساس خروجی مدل‌ها و نقشه‌های هواشناسی تا اواسط هفته آینده ناپایداری‌های جوی در قالب وزش شدید باد و کاهش دید افقی در این استان ادامه خواهد داشت.

به گفته زارعی، بیشترین میزان وزش باد در این منطقه از ایستگاه «درح» با سرعت ۱۰۴ کیلومتر در ساعت گزارش شد.

هم‌زمان، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی از فعالیت شدید ناپایداری‌های موسمی و سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌‌های فصلی در بخش‌هایی از استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس خبر داد.

خبرگزاری ایلنا نیز روز جمعه ۱۲ مرداد در گزارشی با بیان اینکه چند روزی است بر شدت وزش بادهای ۱۲۰ روزه در شرق کشور افزوده شده، نوشت: «بیشینه سرعت باد در شرق کشور به ۱۱۵ کیلومتر بر ساعت رسید و گردوخاک حاصل از آن بیش از یک میلیون نفر از مردم این منطقه را تحت تاثیر قرار داد.»

بررسی گزارش‌های جوی ایستگاه‌های هواشناسی نشان می‌دهد این شهروندان در نیمه شمالی سیستان و بلوچستان در شهرستان‌های زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، زاهدان، میرجاوه، نصرت‌آباد، خاش، سراوان، ایرانشهر و مهرستان در معرض گردوخاک بادهای ۱۲۰ روزه قرار گرفته‌اند.

به گفته محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان، بیشترین میزان غلظت آلاینده‌ها در زاهدان هزار و ۴۵۰ میکروگرم بر مترمکعب بوده که تقریبا ۱۰ برابر حد مجاز است.

حیدری با بیان اینکه بعدازظهر ۱۲ مرداد، غبار حاصل از طوفان ۱۱۵ کیلومتر در ساعت منطقه سیستان دید افقی را در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۲۰۰ متر رساند، گفت که بروز این پدیده، دید افقی را در ایستگاه هواشناسی خاش و سراوان به هزار متر، در ایرانشهر به هزار و ۲۰۰ متر، در میرجاوه به دو هزار متر و در نصرت‌آباد تا شش هزار متر کاهش داد.

ویدیوها و گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که طوفان شن در محور زاهدان به زابل و در محدوده شیله تا تاسوک در روز جمعه ۱۲ مرداد به وقوع پیوست.

باد ۱۲۰ روزه سیستان که وزش آن از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان شهریور ادامه دارد، سال‌هاست سلامتی مردم این منطقه را به خطر انداخته است.

طوفان‌های شن سیستان و بلوچستان در سال‌های گذشته به دلیل خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌های این منطقه به ویژه هیرمند، هامون و جازموریان، شدت بیشتری گرفته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها