پاکستان استفاده از وی‌پی‌ان را با هدف جلوگیری از دسترسی به ایکس محدود می‌کند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۴

پاکستان در تلاش است تا با اعمال محدودیت بر خدمات وی‌پی‌ان‌های فعال در این کشور از دور زدن فیلترینگ شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) توسط کاربران جلوگیری کند.

حفیظ الرحمان، رییس سازمان تنظیم مقررات مخابراتی پاکستان اعلام کرد این نهاد قصد دارد با پالایش خدمات وی‌پی‌ان‌ها، تنها به فیلترشکن‌هایی که با مقررات دولتی مطابقت دارند اجازه فعالیت دهد.

گزارش روزنامه اکسپرس تریبون نشان می‌دهد پس از آنکه دولت پاکستان در ماه فوریه دسترسی به شبکه اجتماعی ایکس را به دلایل امنیتی مسدود کرد، استفاده از این پلتفرم ۷۰ درصد کاهش یافت. با این حال بسیاری از شهروندان این کشور از طریق ابزارهای دور زدن فیلترینگ کماکان به انتشار اطلاعات در این شبکه اجتماعی می‌پردازند.

از طرف دیگر، ایکس با وجود ممنوعیت همچنان برای انتشار اطلاعیه‌های رسمی مورد استفاده دولت پاکستان قرار می‌گیرد.

مقام‌های پاکستانی با اشاره به شیوه تعامل پلتفرم تحت مالکیت ایلان ماسک در زمینه حذف مطالب از کم‌توجهی شبکه اجتماعی ایکس به پاک‌سازی محتوا انتقاد کرده‌اند.

به گفته سازمان تنظیم مقررات مخابراتی پاکستان، در سه ماه گذشته تنها ۷ درصد از شکایات رسمی این کشور توسط ایکس بررسی شده است.

این کشور به دلیل محدودیت‌هایی که در ماه‌های گذشته در زمینه دسترسی به اینترنت اعمال کرده مورد انتقاد گسترده نهادهای مدنی قرار گرفته است. مقام‌های دولتی اما در توجیه این مساله می‌گویند اقدام‌های آن‌ها راه‌کاری برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست است.

این در حالی است که گروه‌های حقوق بشری با رد این ادعا، پاکستان را به تلاش برای کنترل جریان آزاد اطلاعات متهم کرده‌اند.

پاکستان سابقه تیره‌ای در زمینه قطع اینترنت دارد. علاوه بر این، گزارش‌های مختلف نشان می‌دهد مقام‌های قضایی به شکلی فعالانه با کاربران منتقد دولت یا ارتش برخورد می‌کنند. گزارش بلومبرگ در این زمینه حاکی از آن است که دولت شهباز شریف بسیاری از شهروندان این کشور را به اتهاماتی از جمله نفرت‌پراکنی اینترنتی علیه ارتش بازداشت کرده است.

آمارها نشان می‌دهد بیش از ۵۷ درصد از جمعیت ۲۳۵ میلیون نفری پاکستان به اینترنت دسترسی دارند.

این کشور در راستای کنترل هرچه بیشتر فضای آنلاین در حال توسعه یک پلتفرم پیام‌رسان دولتی با نام «بیپ پاکستان» (Beep Pakistan) است تا احتمالا از آن به‌عنوان جایگزینی برای واتس‌اپ رونمایی کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها